Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Győzelmével életben tartotta bajnoki reményeit a Barcelona! -videóval

A Valladolid otthonába látogatott az FC Barcelona együttese, amely egy újabb pontvesztéssel szinte biztosan búcsút mondhatott volna a bajnoki címnek. Quique Setien tanítványai végül hozták a kötelezőt.

A Barca már a találkozó első percétől magához ragadta a kezdeményezést. Az első nagyobb helyzetük az 5. minutumban alakult ki, ám Puig lövését ekkor még hárítani tudta a kapus. 10 perccel később viszont már ő is tehetetlen volt. Messi passzát követően ugyanis Vidal lőtte ki a hosszú sarkot, 0-1! Nem sokkal a gólt követően Griezmann duplázhatta volna meg az előnyt, de nem találta el a labdát ziccerben. Ezután Semedo előtt is nagy helyzet alakult ki, ekkor viszont Masip hárított bravúrral. A 37. percben Kike előtt adódott lehetőség, de az utolsó pillanatban elesett a labdát cipelve, így a Barca megúszta ezt a helyzetet.

A második játékrész elején mindkét csapat megpróbálkozott egy-egy távoli kísérlettel, ám ezek a próbálkozások könnyű zsákmánynak bizonyultak a hálóőrök számára. A 60. minutumban Unal fejesénél kellett nagy bravúrt bemutatnia ter Stegennek. 3 perccel később Messi szabadrúgását hárította a hazaiak kapusa. A mérkőzés végén még Sandro előtt adódott egy lehetőség, de ter Stegen itt is a helyén volt, és hárítani tudott. Összességében a győzelmével a Barca életben tartotta egyre halványuló reményeit a bajnoki címre és ismét 1 pontra felzárkózott a Real Madrid mögé.

Valladolid – Barcelona 0-1 (0-1)
Helyszín: José Zorilla Stadion; Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerző:ill Vidal (15.)
Sárga: Alcaraz (45.), Kike (65.) ill. Lenglet (40.), Busquets (60.), Alba (78.)
Kiállítás:ill.-

Valladolid: Masip – Garcia (Nacho 25.), Sanchez, Kiko, Moyano – Kike, Alcaraz (Unal 46.), Fernandez (Hervias 46.), Fede, Plano (Rubio 80.) – Guardiola (Ramirez 61.) Vezetőedző: Sergio González

Barcelona: ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet (Araujo 57.), Alba – Roberto, Busquets (Firpo 74.), Puig (Rakitic 57.), Vidal – Messi, Griezmann (Suarez 46.) Vezetőedző: Quique Setien

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 36. forduló eredményei és további programja:

 Szombat:
Osasuna 2-1 Celta Vigo
22:00 Atletico Madrid – Betis (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Espanyol – Eibar (Tv: Spíler 2)
17:00 Levante – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)
19:30 Leganes – Valencia (Tv: Spíler 2)
22:00 Sevilla – Mallorca (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
19:30 Alaves – Getafe
19:30 Villarreal – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
22:00 Granada – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása: