Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájc: kikapott a listavezető

Izgalmas bajnoki hajrá van kibontakozóban Svájcban. Az eddig két csapatos bajnoki versenyfutás, könnyen 3 csapatossá válhat, az utolsó fordulókra.

A Young Boys és a St. Gallen együttesei kiélezett harcot vívnak a svájci bajnoki címért. Most azonban a berni csapat vereséget szenvedett a Baseltől, így a 20-szoros bajnok előtt is halvány esély nyílt az első hely megszerzésére.

A Bázelben rendezett mérkőzésen, hamar előnybe került a hazai csapat, Campo bombázott a kapuba az ötös sarkáról. A második félidő elején, a korábbi Hertha-játékos Valentin Stocker beadását, a brazil Arthur gyönyörű mozdulattal sarkazta a kapuba. Majd a 61. percben ugyanez volt a labda útja, Arthur ezúttal fejjel volt eredményes. Ekkor úgy tűnt eldőlt a mérkőzés és súlyos vereség lesz a vége. Majd jött a góllövőlistát utcahosszal vezető Nsame szépített. 4 perccel később, még Fassnaccht is betalált, de az egyenlítés már nem sikerült a Young Boys-nak.

Ezzel maradt az élen a Young Boys, de a vele azonos pontszámmal álló St. Gallen, csak holnap lép pályára, a negyedik helyezett Servette ellen. Egy esetleges Servette győzelemmel, nagyon izgalmas lehet a bajnokság utolsó 6 fordulója.

Basel – Young Boys 3-2 (1-0)
Vezette: Sandro Scharer, Helyszín: Bázel, St. Jakob-Park
Gólszerzők: Campo (13.), Arthur (48., 61.) ill. Nsame (66.), Fassnacht (70.)
Kiállítva:ill. Aebischer (82.)

A bajnokság állása