Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: beérte nagy riválisát az El-harcban az Athletic – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 36. fordulójának vasárnap délutáni műsorában középmezőnybeli rangadót játszottak az El-indulás jegyében…

Házon kívül gyűjtötte be a három pontot az Európa-liga-indulást ostromló Athletic Club gárdája, miután átmeneti otthonában 2-1-re legyőzte a Levante csapatát. A baszkok négy perc alatt máris megszerezték a vezetést, miután egy kósza jobb oldali beadás négy valenciai védő gyűrűjében megtalálta a kapu előterében Raúl Garcíát, a veterán irányító pedig kapásból Abarisketa hálójába tüzelt. Az első félidő ráadásában egy tökéletes kijátszott ellentámadás végén de Marcos kiugratásából ismét Raúl García volt eredményes a kifutó portás felett egy gyönyörű emeléssel. Az eltiltásból visszatérő 34 éves kiválóság ezzel már 15 gólos az idényben, és a La Liga második legeredményesebb spanyol játékosa jelenleg a szezonban. A második játékrészben többet birtokolta a labdát a pályaválasztó csapat, komolyabb helyzetek mégis a vendégek előtt adódtak, ennek ellenére az utolsó húsz percen belül Mayoral remek bejátszásából az Újpestet is megjárt Enis Bardhi közvetlen közelről az üres ketrecbe gurítva szerezte meg a szépítést érő találatot.

Az El-indulást jelentő hetedik helyen az Athletic beérte nagy riválisát, a holnap a Villarreal ellen pályára lépő Real Sociedadot, mellyel szemben majd még a Király-kupa döntőjét is meg fogja vívni.

Levante – Athletic Club 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Bardhi (71.), ill. Raúl García (4., 45+1.)

 

A 36. forduló eddigi eredményei

Atlético Madrid-Real Betis 1-0
Real Valladolid-Barcelona 0-1
Osasuna-Celta Vigo 2-1
Espanyol-Eibar 0-2
Levante-Athletic Club 1-2

A 36. forduló további programja

Vasárnap
19:30 Leganes-Valencia (tv: Spíler 2)
22:00 Sevilla-Mallorca (tv: Spíler 2)

Hétfő
19:30 Deportivo Alavés-Getafe
19:30 Villarreal-Real Sociedad (tv: Spíler 2)
22:00 Granada-Real Madrid (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)