Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hatalmas mélyrepülés után ütötték ki a Leicestert – videóval

A Premier League 35. fordulójában a Leicester a Bournemouth otthonába látogatott, és bár nagyon jól és fölényben játszottak az első félidőben, a másodikban történt valami, és teljesen leradírozta őket a Bournemouth a pályáról. 

Hatalmas fölényben játszott a Leicester az első félidőben, a vezetést pedig a 23. percben szerezték meg. Iheanacho lövését a védők még blokkolták a gólvonalról, a kipattanót viszont Vardy bekotorta a hálóba. Az angol csatárnak még voltak helyzetei, de a fölényt nem tudták kihasználni. A szünet előtt még a Bournemouth is veszélyeztetett, ekkor Brooks kapott kiváló labdát, és ígéretes távolságból lőhet kapura, de Schmeichel védeni tudott.

A második félidőben szép fokozatosan vette át az irányítást a Bournemouth. A 64. percben Ndidi rúgta fel Wilsont a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a hazai csapat. Stanislas állt a labda mögé, és Schmeichel mellett a kapu közepébe lőtte a labdát. Ezután elkezdődött a Leicester lejtmenete. A 67. percben már kétgólosra növelték az előnyüket a hazaiak, ekkor Solanke lőtt a jobb alsó sarokba. Egy perc sem telt el, és emberhátrányba kerültek a vendégek, miután azonnali pirossal kiállították Söyüncüt. Olyannyira szerencsétlen volt a Leicester, hogy a 83. percben Evans is betalált a saját kapujába, miután a lábáról bepattant a labda a hálóba. Itt azonban még nem ért véget a vendég csapat vesszőfutása, mert a 87. percben a Bournemouth Solanke második találatával beállította a végeredményt.

Bournemouth-Leicester: 4-1 (0-1)
Gólszerzők: Stanislas (65. – büntetőből), Solanke (67. 87.), Evans (83. – öngól) ill. Vardy (23.)
Sárga lap: Gosling (32.) Stanislas (86.) ill. Scmeichel (65.)
Kiállítás: – ill. Söyüncü (67.)

A 35. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Watford-Newcastle: 2-1
Norwich-West Ham: 0-4
Liverpool-Burnley: 1-1
Sheffield United-Chelsea: 3-0
Brighton-Manchester City: 0-5

Vasárnap:
Wolves-Everton: 3-0
Aston Villa-Crystal Palace: 2-0
Tottenham-Arsenal: 2-1
Bournemouth-Leicester: 4-1

Hétfő:
21:00 Manchester United-Southampton (Tv: DigiSport 1)

A tabella jelenlegi állása: