Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: megvan az első feljutó

A spanyol másodosztályban (La Liga2) az üldözőbolyban található Real Zaragoza vasárnap esti vereségével eldőlt, hogy a listavezető feljutott az élvonalba…

 

Két fordulóval a bajnokság vége előtt az éllovas Cádiz 7 ponttal előzi meg a harmadik helyezettet, így annak ellenére biztosítani tudta feljutását, hogy a hétvégi fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget, mivel szerencséjükre vasárnap este a harmadik helyezett Real Zaragoza is kapitulált.

A Cádiz csapata 14 év után jutott vissza a La Ligába, amelyben a 13. szezonjukat kezdhetik majd meg. Az együttes 2006 óta megjárta a harmadosztályt is, egész pontosan hét idényt töltött el a Segunda División B-ben, a legutóbbi négy szezonban pedig a második ligában szerepelt.

A második automatikus feljutó helyen a Huesca jelenleg két egységgel előzi meg a harmadikat, míg a 3-6. helyig esedékes-rájátszás helyekért elképesztő harcra van még kilátás, hiszen matematikailag még akár a 12. helyezett Alcorcón is odaérhet a playoffra.

A La Ligából eddig az Espanyol csapata esett ki biztosan, de a Leganés és a Mallorca sem hibázhat már többet a hátralévő két fordulóban a bennmaradáshoz.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)