Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Nem bírt egymással a Napoli és a Milan!-videóval

Az 5. helyért harcol a Napoli és az AC Milan együttese is a Serie A-ban. A 32. forduló vasárnapi rangadóján épp ez a két gárda feszült egymásnak. Hiába dolgoztak ki jóval több helyzetet a hazaiak, végül csak 1 pontot tudtak szerezni, amely egyik félnek sem igazán jó eredmény.

 

A találkozó első nagy helyzete a 14. percben adódott a Napoli előtt Mertens révén, lövését Donnarumma védte bravúrral. 3 minutummal később Insigne lövése a kapufát találta el. Ezt követően Callejon előtt adódott hatalmas lehetőség, de nagyon rosszul ért a labdához. A sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát, ugyanis a Milan az első komoly helyzetét kihasználta. Rebic beadására érkezett teljesen üresen Hernandez, aki a kapuba vágta a játékszert, 0-1! A 23. percben Zielinski engedett el egy távoli bombát, próbálkozása kevéssel ment a kapu mellé. 10 perccel a félidő vége előtt aztán összejött az egyenlítés. Insigne beadása után a labda lepattant a kapusról, Di Lorenzonak pedig csak az üres kapuba kellett passzonia, 1-1!

A 60. percben már a Napolinál volt az előny. Callejon beadására Mertens érkezett, akinek a lövése megpattant egy védőn, így Donnarumma is esélytelen volt, 2-1! Ezután Leao kísérletezett 25 méterről, azonban ez elrepült Ospina kapuja felett. A 71. minutumban aztán Maksimovic buktatta Bonaventurát, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Kessié higgadtan értékesítette, 2-2! Az utolsó 6-7 percre még emberelőnybe került a Napoli Saelemaekers kiállítása miatt, de a találkozó nem hozott már nagy helyzeteket. Ennek a döntetlennek leginkább az AS Roma örülhetett, amely így egy kissé le tudta szakítani két riválisát az 5. helyért folytatott harcban.

Napol – AC Milan 2-2 (2-2)
Helyszín: San Paolo Stadion Vezette: F. La Penna
Gólszerzők: Di Lorenzo (34.), Mertens (60.) ill Hernandez (20.), Kessie (73. büntető)
Sárga: Di Lorenzo (10.), Rui (30.) ill. Hernandez (75.), Conti (77.), Saelemaekers (85., 88.)
Kiállítás:ill. Saelemaekers (88.)

Napoli: Ospina – Rui, Koulibaly, Maksimovic, Di Lorenzo – Zielinski, Lobotka (Elmas 65.), Ruiz (Demme 65.) – Insigne (Lozano 74.), Mertens (Milik 74.), Callejon (Politano 84.) Vezetőedző: Gennaro Gattuso

AC Milan: Donnarumma – Conti, Kjaer, Romagnoli, Hernandez – Kessie, Bennacer, Paqueta (Saelemaekers 46.), Calhanoglu (Bonaventura 60.), Rebic (Krunic 88.) – Ibrahimovic (Leao 61.) Vezetőedző: Stefano Pioli

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei és további programja: 

Szombat:
Lazio 1-2 Sassuolo
Brescia 0-3 AS Roma
Juventus 2-2 Atalanta

Vasárnap:
Genoa 2-0 Spal
Cagliari 0-0 Lecce
Fiorentina 1-1 Verona
Parma 2-2 Bologna
Udinese 1-3 Sampdoria

Hétfő:
21:45 Inter – Torino (Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: