Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Giroud szállította a győzelmet a Chelsea számára – Videóval

A nagy erőkkel a harmadik helyért harcoló Chelsea a kieső Norwich gárdáját tudta legyűrni nehézségek árán az angol bajnokság 36. fordulójának nyitómérkőzésén.

A mérkőzés nem kezdődött óriási iramban, és nem is úgy alakult a találkozó amire számítani lehetett, azaz a már biztos kiesőt a Chelsea könnyedén legyűri. A találkozó első valamire való lehetősége Pulisic előtt adódott a 36. percben, de lövését Tim Krul védeni tudta. Azonban a hosszabbítás harmadik minutumában már a holland kapus sem tudott hárítani, amikor egy gyenge hazai támadás végén Pulisic tekert erőből a kapu elé, amelyet a rutinos csatár, Giroud tudott a kapuba bólintani (1-0).

A második félidőben is ugyanaz a leosztás volt, a hazaiak próbálkoztak, de a gól nem jött. Majd a 75. percben Pulisic előtt adódott gólszerzési lehetőség, azonban újfent nem tudott túljárni Tim Krul agyán. Két minutummal később Marcos Alonso is betalálhatott volna, de a holland kapus ismét állta a sarat. A 85. percben Giroud duplázhatott volna, de a jobb kapufa mellé lőtt, így a Chelsea, ha nehezen is, de begyűjti a nagyon fontos három pontot, amellyel jelenleg a dobogó harmadik fokán állnak.

Chelsea – Norwich 1-0 (1-0)
Játékvezető: J. Moss, Helyszín: Stamford Bridge (London)
Gólszerzők: Giroud (45+3′) ill.

A 36. forduló további programja:
Szerda:
19:00 Burnley – Wolverhampton
19:00 Manchester City – Bournemouth (Spíler 1)
19:00 Newcastle – Tottenham (Digi Sport 1)
21:15 Arsenal – Liverpool (Digi Sport 1)

Csütörtök:
19:00 Everton – Aston Villa
19:00 Leicester – Sheffield (Spíler 1)
21:15 Crystal Palace – Manchester United (Spíler 1)
21:15 Southampton – Brighton (Digi Sport 2)

Péntek:
21:00 West Ham – Watford (Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

fotó: eredmenyek.com