Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jön a Milan!

Az utóbbi időben a Milan és a Napoli, mintha egymás tükörképei lennének. Egy szezonközben érkezett edző a bajnokság hajrájára összeszedte a csapatot és harcolnak az Európa Liga-indulásért. A munkában Gattuso előrébb tart, mint Pioli, ez látszik a tabellán is.

Az első félidőben szinte végig a Parma terfelén pattogott a labda. A Milan még a kapufát is eltalálta,de Gervinhonak volt egy kiváló 5 perces időszaka, ami elég volt a félidei előnyhöz a vendég csapatnak. Az elefántcsontparti támadó előbb átfűzte magát a teljes milánói védelmen, de lövése nem találta el a kaput, majd Grassinak adott kiváló labdát, akinek a beadásából Kurtic bevette Donnarumma kapuját 0-1!

A második félidőben sem változott a játék képe, a Milan támadott, de ezúttal jött a gól is. Előbb Kessié rúgott egy őrült nagy gólt, majd Calhanoglu szabadrúgását Romagnoli fejelte a kapuba, ezzel 5 perc alatt fordított a Milan 2-1!
A 77. percben Calhanoglu
góljával végleg el dőlt a meccs sora 3-1!

AC Milan – Parma 3-1 (0-1)
Vezette: Massimiliano Irrati Helyszín: Milánó, San Siro
Gólszerzők: Kessie (55.), Romagnoli (59.), Calhanoglu (77.) ill. Kurtic (44.)

Hamar megszerezte a vezetést a Napoli. A 7. percben Politano szögletére kiválóan érkezett, az emberétől elszakadó Manolas és a kapuba fejelt 0-1! A nápolyiak az első félidőben végig többet támadtak, mint a házigazdák, de gólt már nem tudtak szerezni ebben a játékrészben.

A második játékrészben megszerezte az első kaput eltaláló lövését a Bologna, amiből Palacio gólt is szerzett, de a VAR les miatt elvette. A 80. percben már valóban egyenlített a Bologna, Barrow góljával 1-1!

Bologna – Napoli 1-1 (0-1)
Vezette: Marco Piccinini Helyszín: Bologna, Stadio Reanto Dall’Ara
Gólszerzők: Barrow (80.) ill.  Manolas (7.)

Az utolsó öt fordulóra nagy esélyt kapott a Milan, hogy kivívja az Európa Liga-indulást. A másik rivális, AS Roma este a Verona csapatával játszik, egy esetleges római botlással, egyértelműen a Milan lehet a forduló nyertese.