Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a City papírforma sikerével indult a forduló – videóval

Nincs megállás az angol bajnokság (Premier League) hajrájában, és a szerdai naptól újabb, immár a 36. fordulót nyitották meg a kora esti órákban három mérkőzéssel…

A biztosan a bajnokság második helyén végző Manchester City gárdája magabiztosan hozta a kötelező győzelmet 2-1 arányban a kieső zónában tanyázó Bournemouth ellenében. David Silva hibátlan szabadrúgásgóljával már öt perc elteltével betalált a Guardiola-csapat, majd a szünetet néhány perccel megelőzően Gabriel Jesus egy nagyszerű cselsorozat végén lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Egy órányi játék után szépíthettek volna a vendégek, King közeli találatát azonban les miatt érvénytelenítette a videóbíró. A “Cseresznyések” végig becsülettel küzdöttek, ennek eredményeképpen a finisben David Brooks találatával legalább a szépítésre futotta erejükből, ám az újabb fiaskóval nagyon nehéz helyzetbe kerültek a folytatásra.

Manchester City-Bournemouth 2-1 (2-0)
Gólszerzők: David Silva (6.), Gabriel Jesus (39.), ill. Brooks (88.)

 

Az utóbbi időben kifejezetten hullámzóan teljesítő Tottenham gárdája az európai kupaporondért való küzdelem jegyében házon kívül múlta felül 3-1-re a Newcastle United együttesét. Több kimaradt lehetőség után az első játékrész derekánál egy lapos passzokkal kijátszott támadást Heung Min Szon fejezett be találattal. Előnnyel fordulhatott a Spurs, de a szünet után egy rövid felszabadítást követően Matt Ritchie révén azonnal egyenlítettek a Szarkák. Gyorsan visszavette az előnyt a londoni gárda, s a csereként beküldött Bergwijn három perccel később tökéletes felívelést intézett a közelről zavartalanul a hálóba fejelő Harry Kane irányába. A végeredményt a vendégek a rendes játékidő utolsó percében Kane állította be napi második, szezonbeli 15. góljával, miután egy kontra végén a kipattanót csukafejessel juttatta a hálóba. José Mourinho az idény végére úgy látszik össze tudta kapni fiait, akik egymást követő két sikerrel a szezonhajrában még reális eséllyel üldözhetik az Európa-ligás helyeket.

Newcastle United-Tottenham 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Ritchie (56.), ill. Szon (27.), Kane (60., 89.)

 

A két vereség után legutóbb már diadalmaskodó Wolves ugyancsak az utolsó El-indulást érő pozíció megtartásáért küzdött a középmezőnyben helyet foglaló Burnley ellen. Nuno csapata sokáig meddő mezőnyfölényben játszott, egészen a 77. percig csak kihagyott lehetőségeket tudtak felmutatni a vendégek, akkor viszont egy gyors ellentámadás végén egy lecsorgó labdát Raúl Jiménez bombázott kapásból Pope ketrecébe, mellyel úgy tűnt, hogy megszerzik a három pontot. A házigazda ellen nem adta könnyen a bőrét, és a végsőkig keményen küzdött, melynek eredményeként a hosszabbításban büntetőhöz jutottak, ebből pedig az ausztrál Chris Wood kiegyenlített. Ezzel a pontvesztéssel a Wolves előnye így a hatodik helyen egyetlen pontra apadt a Spurs, és kettőre a Sheffield előtt az utolsó El-helyért.

Burnley-Wolves 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Wood (90+6. – büntetőből), ill. Jiménez (77.)

A 36. forduló eddigi eredményei

Burnley-Wolves 1-1
Manchester City-Bournemouth 2-1
Newcastle United-Tottenham 1-3

A 36. forduló további programja

Szerda:
21:15 Arsenal-Liverpool (tv: Digi Sport 1)

Csütörtök:
19:00 Everton-Aston Villa
19:00 Leicester City-Sheffield United (tv: Spíler 1)
21:15 Crystal Palace-Manchester United (tv: Spíler 1)
21:15 Southampton-Brighton Hove Albion (tv: Digi Sport 2)

Péntek:
21:00 West Ham United-Watford (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)