Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Saját hibái okozták a Liverpool vesztét!-videóval

A Liverpool a 100 pontért, míg az Arsenal a nemzetközi kupaindulásért harcolt. A vendégek végig uralták a találkozót minden tekintetben, két súlyos hibájuk viszont a mérkőzésbe került. 

A mérkőzés elejétől kezdve a Liverpool magához ragadta a kezdeményezést. Az első komoly helyzet a 13. percben adódott, amikor Martinez kirúgásába Firmino ugrott bele. A brazil lábáról végül a kapufára pattant a labda, így ezt megúszták az „Ágyúsok”. A 20. minutumban aztán már Klopp tanítványai megszerezték a vezetést. Egy szép összjátékot követően Robertson adta be a labdát, Mané pedig teljesen üresen érkezett középen, 0-1! A félidő második felében kissé lejjebb kapcsolt a Liverpool, aminek következtében az addig helyzet nélkül álló Arsenal gólokat tudott szerezni. Először van Dijk hibázott, akitől Nelson szerzett labdát, Lacazette pedig köszönte szépen és értékesítette a komoly bakit, 1-1! A játékrész utolsó perceiben már a londoni gárdánál volt az előny. Ezúttal Alisson adta el a labdát, amit Lacazette passzolt középre, Nelson pedig nem hibázott és megszerezte első PL gólját, 2-1!

A második félidőben is a Liverpool járatta a ladbát, az Arsenal teljes mértékben feladta a támadások lehetőségét. Előbb Mané lövését blokkolták a védők, majd Salah kísérleténél hárított bravúrral Martinez. A 63. percben Minamino eresztett meg egy lövést, de próbálkozása egy kevéssel elkerülte a kaput. 20 minutummal a találkozó vége előtt Salah fejelhetett üresen, az egyiptomi viszont igen gyengén találta el a labdát. A 86. percben Mané előtt adódott nagy lehetőség, de a szenegáli támadó nem találta el a kaput. A 90. percben aztán az Arsenal is eljutott egy helyzetig, Willock lövése viszont nem kötött ki a vendégek hálójában. A Liverpool végül saját magának köszönhette a vereségét, hiába uralták végig a találkozót, az Arsenal megbüntette a két komoly hibájukat.

Arsenal– Liverpool 2-1 (2-1)
Helyszín: Emirates Stadium Vezette: Paul Tierney
Gólszerzők: Lacazette (32.), Nelson (44.) ill Mané (20.)
Sárga: Torreira (46.), Xhaka (81.), Ceballos (91.) ill. Alexander-Arnold (48.)
Kiállítás:ill.-

Arsenal: Martinez – Tierney, Luiz, Holding – Saka (Kolasinac 85.), Xhaka, Torreira (Ceballos 57.), Soares (Maitland-Niles 76.) – Nelson (Aubameyang 58.), Lacazette (Willock 57.), Pepe Vezetőedző: Mikel Arteta

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (Minamino 61.), Fabinho, Wijnaldum (Origi 83.) – Salah (Origi 83.), Firmino (Keita 61.), Mané Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A 36. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Chelsea 1-0 Norwich

Szerda:
Burnley 1-1 Wolverhampton
Manchester City 2-1 Bournemouth
Newcastle 1-3 Tottenham

Csütörtök:
19:00 Everton – Aston Villa
19:00 Leicester – Sheffield United (Tv: Spíler 1)
21:15 Crystal Palace – Manchester United (Tv: Spíler 1)
21:15 Southampton – Brighton (Tv: Digi Sport 2)

Péntek:
21:00 West Ham – Watford (Tv: Digi Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása: