Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: két gólos előnyből nem illik nyerni, ezt tudják a Juventusnál is – videóval!

Az olasz bajnokság 33. fordulójában szinte bebiztosíthatta volna bajnoki elsőségét a Juventus, ezzel szemben viszont még a két gólos előnyüket sem tudták győzelemre váltani.

Az Atalanta jó üldözőhöz méltóan egy brutális, 6-2-es mészárlással  jelezte kedd este a Juvénak, hogy eszük ágában sincs úgy összeesni a bajnoki hajrában, mint korábban az Inter, vagy a Lazio tették. A torinóiak vették a lapot és be is mutatták a Sassuolo ellen, hogy egy ilyen helyzetben hogyan is kell tökéletesen elkezdeni egy mérkőzést. Az 5. percben egy begyakorolt szögletformációt követően Danilo szerzett egy hatalmas gólt, majd a 12. minutumban Gonzalo Higuain lépett ki Pjanic indításával és növelte kettőre az előnyt. Gyakorlatilag mindenki azt hitte, hogy ez már itt eldőlt – élen a Juventus futballistáival. A Sassuolo azonban gond nélkül brusztolt tovább és támadásaik egyre jobban néztek ki. Szczesny két komoly bravúrt is bemutatott, ám a 29. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Djuricic vette be a kapuját. A Juve pedig teljesen elveszítette a fonalat, egyértelműen a hazaiak irányították a találkozót. A fordulás után Berardi egy szabadrúgásból egyenlíteni tudott, majd az ő passzából segítette a kapuba a játékszert a hosszún érkező Caputo, ezzel pedig már a Sassuolónál volt az előny! Tíz perc elteltével viszont megint csak zörrent a háló – igaz, már a másik oldalon. Ismét egy szöglet, ami után ezúttal az érkező Alex Sandro fejelt szép gólt. A Juventus végül nagyjából visszatért a meccsre a hajrába, ellenfelük viszont továbbra is képes volt veszélyeztetni. Az eredmény végül nem változott, maradt a 3-3 – főleg Szczesny földöntúli bravúrjainak hála. A jó formában lévő Sassuolo kitett magáért, ám a Zebrák ezúttal sem lehettek elégedettek a teljesítményükkel.

A többi pályán tulajdonképpen jött a papírforma. A Fiorentina és az AS Roma könnyedén behúzták a kötelező győzelmet náluk sokkal sikebb csapatok ellen akkor, amikor már úgysem számít; a Lazio pedig folytatta a rossz sorozatot és már csak azért sem szándékozott nyerni az Udinese otthonában. A Fiorentinában Cutrone és Chiesa villogott, a fővárosiak Dzeko fejesével biztosították be sikerüket, míg a Lazio mindössze két alkalommal talált kaput az egész mérkőzés során.

Sassuolo – Juventus 3-3
G.: Danilo (5.), Higuain (12.), Djuricic (29.), Berardi (51.), Caputo (54.), Alex Sandro (64.)

Udinese – Lazio 0-0
G.:

AS Roma – Verona 2-1
G.: Veretout (10. – büntető), Dzeko (45+3.), Pessina (47.)

Lecce – Fiorentina 1-3
G.: Chiesa (6.), Ghezzal (38.), Cutrone (40.), Skakhov (88.)

A forduló korábbi eredményei

Atalanta – Brescia 6-2
AC Milan – Parma 3-1
Bologna – Napoli 1-1
Sampdoria – Cagliari 3-0

A forduló további programja

19:30 Torino – Genoa (Spíler 2)
21:45 Spal – Inter (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

Köszönet a táblázatokért az Eredmények.com-nak!