Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: vereséggel adta át a trónt a Barca – VIDEÓVAL

Ugyan még ma estig még mutatkozott matematikai lehetőség az FC Barcelona bajnoki címére, a katalán sztárcsapat játékosai sem igazán hittek már abban, hogy a Real Madrid beérhető az utolsó kér fordulóban. Persze ettől függetlenül osztálykülönbség jelentkezett bizonyos értelemben a Barca és az Osasuna között.

LaLiga 37. forduló
Szokásos, dehonesztáló fölényével játszott a mezőnyben az FC Barcelona együttese. Lionel Messiék azonban az első félidőben jobban izgulhattak a vendégek kontráitól, mint a hazaiaktól a pamplonaiak. Ugyanis a Barca sztárjai még a kaput sem voltak képesek eltalálni a szünetig. nem úgy az Osasuna, amely már a 15. percben egygólos előnyre tett szert. Az elkövető pedig éppen egy korábbi Barca B tehetség volt: José Manuel Arnáiz.

A második félidőben már 80-85 százalékos labdabírtoklást is elért a Barca, Lionel Messi pedig hozta a tőle elvárható klasszist. Az argentin zseni szabadrúgásból talált be fantasztikus mozdulattal, ám nem igazán tudott ünnepelni. Ugyanis a Barcanál ekkor is mindenki képben volt: a Real még mindig bajnoki címet érő módon vezet a Villareal ellen. Az pedig, hogy a hajrában még a győzelmet is kicsikarta az Osasuna, már csak egy újabb tüske volt a Barca szurkolóinak talpába, a „Királyiak” trónra kerülése mellett.

FC Barcelona – Osasuna 1:2 (0:1)
G.: Messi (62.), ill. José Arnáiz (15.), Torres (90+4.)

A meccs összefoglalója:

Hiába a gólnélküli és erőtlen döntetlen, a már biztos BL-résztvevő Sevilla saját magán kívül a hazaiakat is fontos egy ponthoz juttatta. A Sociedad ugyanis így tudott fellépni a hatodik, EL-csoportkört érő pozícióba a tabellán, megelőzvén a Getafe csapatát.

Real Sociedad – Sevilla 0:0 (0:0)
G.: – ill. –

A bajnokság állása: