Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thomas Partey kikosarazta az Arsenalt

Lehet hogy nagyon feküdne neki az angol bajnokság stílusa, mégsem igazol el Thomas Partey. Pedig nem rossz ajánlattal próbálták őt elcsábítani…

Thomas egy fáradhatatlan, kőkemény, sokoldalú középpályás, aki az elmúlt években az Atletico Madrid csapatának motorjaként a szívét-lelkét odatette a pályára. Az Atleti utánpótlásából kikerülő játékos két rövid kölcsönadást eltekintve folyamatosan a madridiakat erősíti és 2015 óta a felnőtt keret tagja. Ez alatt az időszak alatt pedig folyamatosan tudott fejlődni – nem is csoda, hogy érdeklődtek iránta Angliából.

Angol sajtóhírek szerint az átalakuló Arsenalnál ő volt az egyik legfőbb célpont erre a nyárra, Mikel Arteta külön kérésére érkezett volna. Nyilván kapott volna egy szép fizetést, a világ legerősebb bajnokságában próbálhatta volna ki magát, ráadásul Arteta Arsenalja az egyik legizgalmasabb projekt jelenleg Angliában. A 27 éves középpályásnak azonban mások a prioritások.

Hiába az Ágyúsok udvarlása, a hírek szerint hosszabbítani fog az Atleticóval, hogy újabb éveken keresztül szolgálhasson a Wanda Metropolitanóban Diego Simeone irányítása alatt. A klubvezetés pedig a döntését azzal segítette meg, hogy megduplázták Partey fizetését is.

A ghánai játékos eredeti szerződése 2023-ban jár le és a rögzített kivásárlási ár 42-45 millió font körül volt. Az új kontraktussal viszont 87,2 millió fontért lehet majd csak elvinni őt. Az Arsenal így lecsúszik az egyik főcélpontról, tehát kereshetnek mást a középpálya megerősítésére.