Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: egy pontra a feljutástól a nagy múltú csapat – videóval

Két fordulóval az angol másodosztályú bajnokság (Championship) idei szezonjának befejezése előtt karnyújtásnyira került a feljutástól a szebb napokat is látott Leeds United csapata…

Újabb, csütörtök esti győzelmével a listavezető Leeds United csapata két körrel a vége előtt egyetlen pontra került a feljutás bebiztosításától, miután 1-0-ra legyőzte a Barnsley együttesét. A mérkőzés végkimeneteléről a vendégek osztrák légiósa, Michael Sollbauer első félidei öngólja döntött. A rutinos argentin szakember, Marcelo Bielsa csapata sorozatbeli negyedik sikerével továbbra is biztosan vezeti a Championship tabelláját, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a tavalyi blama után idén senki sem veheti el tőlük a feljutást.

Az egykori háromszoros angol bajnok egyesület 2004-es PL-kiesése óta a harmadosztályt is megjárta, évek óta hiába küzdött a visszatérésért, azonban hétvégén a középmezőnyben tanyázó Derby County ellen matematikailag is bebiztosíthatja feljutását.

A Championshipből az első két helyezett jut fel automatikusan, a 3-6. helyen záró csapatok a playoffban küzdenek meg a harmadik feljutó helyért. Az első osztályból a sereghajtó Norwich City már biztosan kiesett, az Aston Villa és a Bournemouth még menekülne a vonal alól.

Leeds United – Barnsley 1-0 (1-0)
Gólszerző: Sollbauer (30. – öngól), ill.

 

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)