Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 5-0-ás gálával búcsúztatta a szezont a Barcelona – videóval!

A spanyol bajnokság utolsó, 38. fordulójának nyitómeccsén stílusosan búcsúzott a csalódástkeltő szezontól az FC Barcelona, amely az Alaves otthonában aratott fölényes sikert.

 

Nem bonyolította túl a bajnoki szezon lezárását a Barcelona, amely már a záróforduló előtt lemaradt az első helyről, így lényegében tét nélkül várhatták az Alaves elleni mérkőzésüket. Ennek is köszönhetően így a kezdőben kaphatott lehetőséget Araujo a védelem közepén, de a La Masia képviseletében ott volt még az év két felfedezettje, Puig és Ansu Fati is.

A sárga mezben játszó vendég csapat kellemes tempóban, de abszolút kezdeményezőként lépett fel. Hamar sikerült helyzeteket kialakítaniuk és percről-percre egyre érett a barcelonai gól valószínűsége már rögtön a meccs elején. Végül a 24. percig kellett várni az első villanásra: Messi középre tett labdájába beleért a védő, ami így a lendületből érkező Ansu Fati elé került és a fiatal szélső egy kapáslövés után be is talált. Tíz perccel később a gólkirályi címre hajtó és a góllövőlistát vezető Lionel Messi is beköszönt (zseniális testcselével kellemetlen helyzetbe hozta az Alaves kapusát, akinek természetesen esélye sem volt az argentinnal szemben), így a fontosabb kérdések lényegében már ezen a ponton eldőltek. Sőt, az első félidő lezárásaképp még egy látványos, már-már megalázó akciógólt is előadtak – ezt Luis Suarez fejezte be.

3-0-ás fölényben volt tehát a Barca az első játékrész után, meggyőző fölényben volt Quique Setien együttese. A folytatás is hasonló hangulatban telt. Az 50. percben beállt csereként Semedo, aki alig 7 perccel később be is talált – Riqui Puig ezen a találkozón a második gólpasszával járult hozzá ehhez a találathoz. Innentől pedig még alacsonyabb tempóban játszottak a csapatok, a tétnélküliség rányomta a bélyegét minden percre. Ettől még persze nem állt meg az élet teljesen. Láthattunk még helyzeteket – sőt, Messi a 75. percben ismét betalált. Ez volt idei 25. bajnoki gólja, amivel egyben be is állította az 5-0-ás végeredményt. A katalánok a második helyen fejezték be a spanyol bajnokság idei kiírását, az Alaves pedig a 16. lett (és nem esett ki).

Alaves – Barcelona 0-5
G.: Ansu Fati (24.), Messi (34., 75.), Luis Suarez (44.), Semedo (57.)

Alaves: Jimenez – Marin, Magallan, Laguardia (Tachi), Aguirregabiria – Burke (Rioja), Garcia (Fejsa), Camarasa (Mahmoud), Mendez – Perez (Pons), Joselu. Edző: Muniz.

Barcelona: Neto – Jordi Alba, Lenglet (Semedo), Araujo, Sergi Roberto – Arturo Vidal, Busquets (de Jong), Puig – Ansu Fati, Luis SUarez, Messi. Edző: Setien.

A forduló további programja

18:30 Valladolid – Betis (Spíler 2)
18:30 Villarreal – Eibar
21:00 Atletico Madrid – Real Sociedad
21:00 Espanyol – Celta Vigo
21:00 Granada – Athletic Bilbao
21:00 Leganes – Real Madrid
21:00 Levante – Getafe
21:00 Osasuna – Mallorca
21:00 Sevilla – Valencia (Spíler 2)