Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Mourinho segítette a BL felé a Manchester Unitedet – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) utolsó előtti, 37. fordulójának vasárnapi játéknapján egy, a nemzetközi kupaszereplések szempontjából kifejezetten fontos rangadót rendeztek…

A vártnál jóval simább mérkőzésen, a Tottenham egy félidő alatt 3-0-ra leiskolázta a Leicester City együttesét. Nem kis szerencsével már az első helyzetét gólra váltotta a Spurs, miután öt perc elteltével Szon Heung Min megiramodott a bal oldalon, befelé cselezését követő lövése pedig James Justin lábán irányt változtatva kötött ki a “Rókák” kapujában. A vendégek lassan ébredtek fel, de Vardy révén többször is közel jártak az egyenlítéshez, ehelyett azonban a szünet előtt egy-egy gyors ellentámadás végén Harry Kane két góljával végképp eldöntötte a három pont sorsát a londoni gárda, miután mindkétszer Lucas Moura vállalkozott előkészítésre. A második játékrészben hiába játszott fölényben a Leicester, a kevés gólhelyzetét képtelen volt gólra váltani a gárda, így maradt az első félidőben kialakult végeredmény. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a hajrában a videóbíró a Leicestertől egy büntetőt, a Spurstól pedig Kane harmadik gólját vette el.

Győzelmével a Tottenham két ponttal megelőzte a Wolvest az Európa-ligát érő hatodik helyen, míg a Leicester lépéshátrányba kerülhet a negyedik helyért folytatott harcban a fordulóban később pályára lépő Manchester Uniteddel szemben.

Tottenham-Leicester City 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Justin (6. – öngól), Kane (37., 40.), ill. –

 

A 37. forduló eddigi eredményei

Norwich City-Burnley 0-2
Bournemouth-Southampton 0-2
Tottenham-Leicester City 3-0

A 37. forduló további programja

Hétfő:
19:00 Brighton Hove Albion-Newcastle United
19:00 Sheffield United-Everton
21:15 Wolves-Crystal Palace
Kedd:
19:00 Watford-Manchester City
21:15 Aston Villa-Arsenal
Szerda:
19:00 Manchester United-West Ham United
21:15 Liverpool-Chelsea

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)