Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A hosszabbításban nyerte meg a meccset a Napoli, a Genoa nagy lépést tett a bennmaradás felé!-videóval

A Napoli a már szinte biztosan bennmaradó Udinesét fogadta, míg a Genoa és a Lecce a túlélésért küzdött az olasz bajnokság (Serie A) 34. fordulójában.

Már a mérkőzés elejétől próbálta kapuja elé szorítani az Udinesét Gattuso együttese. Ennek ellenére mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. A hazaiak védekezése eltolódott, Mario Ruira két ember jutott, De Paul pedig ezt kihasználta, és megszerezte a vezetést az Udinese számára, 0-1! 10 perccel később összejött az egyenlítés a Napolinak. Egy beadást követően Callejon nem találta el a labdát, amit Ruiz gyűjtött össze, majd visszaadta középre, ahol az éppen csereként beálló Milik tartózkodott, és a hálóba talált, 1-1! Az első játékrészben hiába játszott mezőnyfölényben a nápolyi gárda, a vezetést nem tudta megszerezni.

A második félidő eleje is hasonló mederben folyt. A 60. minutumban a Napoli majdnem előnybe került Zielinski lövését követően, Musso kapus azonban nagy bravúrral a felsőlécre tudta tolni a labdát, amiről pár centi híján a gólvonal mögé pattant a labda. A 70. percben aztán nem sokon múlott, hogy ismét a vendégek vezessenek, Lasagna lövésénél azonban Ospina résen volt. 10 perccel a mérkőzés vége előtt Mario Rui lőtt kapura, de lövése csak az oldalhálót találta el. A hosszabbítás előtt nem sokkal De Paul emelte át ziccerben Ospinát, Koulibaly azonban a kapufára tudta bombázni a labdát, megmentve csapatát a góltól. A 95. percben aztán Politano megnyerte a találkozót a Napoli számára, aki a rövid felsőt vette célba, és a kapufa segítségével a hálóba is juttatta a labdát, 2-1! Ezzel a Napoli visszelőzte a Milan együttesét, és ismét a 6. a tabellán.

Napoli – Udinese 2-1 (1-1)
Helyszín:
Stadion San Paolo Vezette: Daniele Chiffi
Gólszerzők: Milik (32.), Politano (95.) ill De Paul (22.)

A mérkőzés összefoglalója: 

 

Már az első komoly helyzetéből vezetést szerzett a Genoa. A hazaiak szépen kipasszolgatták a Lecce védelmét, majd Sanabria felvarrta a labdát a rövid felsőbe, 1-0! Pár perccel később egyenlíthetett volna a Lecce, de Barak fejese a kapu fölé szállt. A játékrész végén büntetőhöz jutottak a vendégek, Mancosu viszont méterekkel eltévesztette a célt, így maradt az 1-0-ás állás a félidőben.

A második játékrészben majdnem megduplázta előnyét a Genoa, de Criscito kísérletét a kapufa hárította. Rögtön ezt követően Mancosu már a kapuba talált egy beadásból, amihez senki sem ért hozzá, ezzel becsapva a hazaiak kapusát, 1-1! A 81. percben aztán ismét a hazaiaknál volt az előny. Egy távoli lövést követően a kapufáról Gabriel kapus fejére pattant a labda, onnan pedig a hálóban kötött ki, 2-1! A találkozót megnyerve hatalmas lépést tett a Genoa a bennmaradás felé, míg a Lecce rettentő nehéz helyzetbe került 4 fordulóval a bajnokság vége előtt.

Genoa – Lecce 2-1 (1-0)
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők: Sanabria (7.), Gabriel (81. öngól) ill. Mancosu (60.)

 A mérkőzés összefoglalója: Hamarosan…

A 34. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Verona 1-1 Atalanta
Cagliari 1-1 Sassuolo
AC Milan 5-1 Bologna

Vasárnap:
Parma 2-3 Sampdoria
Brescia 2–1 Spal
Fiorentina 2–0 Torino
21:45 AS Roma – Inter (Tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
21:45 Juventus – Lazio (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: