Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Két rekord is megdőlt az utolsó fordulóban!

A tegnapi nap folyamán befejeződött a spanyol bajnokság (La Liga). A zárófordulóban a Real Madrid és a Barcelona 1-1 játékosa is megdöntött egy korábbi rekordot.

Az utolsó fordulóban a bajnoki cím szempontjából már nem voltak nyitott kérdések, hiszen biztossá vált már egy körrel korábban, hogy a Real Madrid története során 34. alkalommal zárt az élen. Ennek ellenére Real és a Barca sem tartalékolt a 38. fordulóban, így a két csapatkapitány, Lionel Messi és Sergio Ramos előtt is megvolt az esély, hogy egy korábbi rekordot átadjanak a múltnak.

Ez végül sikerült is mindkét játékos számára. Messi az Alaves otthonában 5-0-ra megnyert találkozón két gólt és 1 gólpasszt jegyzett, aminek eredményeképp végül ő lett a gólkirály. Ezen kívül asszisztok terén is ő osztotta ki a legtöbbet, szám szerint 21-et, ezzel Xavi rekordját adta át a múltnak, aki a 2008/09-es idényben 20 alkalommal szolgálta ki társait.

Ramos a Leganes ellen 2-2-re végződő találkozón döntött rekordot. A spanyol hátvéd szerezte a találkozó első gólját, ami a 11. találata volt a szezon folyamán. Ennyit korábban egyetlen védő sem szerzett a 21. században. A korábbi csúcsot Mariano Pernia tartotta, aki a Getafe színeiben jutott 10 gólig 15 évvel ezelőtt.