Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Monaco új vezetőedzője!-Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Monaco gárdája hivatalos fórumain jelentette be, hogy Niko Kovac lett a gárda új trénere.

A Monaco együttese megvált Roberto Morenotól, aki 2019 végén vette át az irányítást a korábbi sikeredző Leonardo Jardimtól. Moreno 2022 nyaráig kötelezte el magát a hercegségben. A spanyol válogatottat is egy rövid ideig irányító edzőnek mindössze 13 találkozó jutott a piros-fehérek kispadján, amelyen 5-5 győzelmet és vereséget könyvelhetett el, 3 döntetlen mellett.

Mint ismert, a francia bajnokságot idő előtt befejezettnek nyilvánították, így a Monaco a 9. helyen végzett a 2019/20-as idényben. A vezetőség végül úgy döntött, hogy megválnak Morenotól, akinek a helyére Niko Kovacot nézték ki. A klub vasárnap este jelentette be, hogy 3 éves szerződést kötöttek a horvát szakemberrel.

Kovac korábban klubszinten az Eintracht Frankfurt és a Bayern München gárdáját vezette. Mindkét csapattal megnyerte a Német Kupát, valamint a bajorokkal bajnoki címet is ünnepelhetett, ahonnan az idei szezon elején menesztették a gyenge kezdés miatt. 2013 és 2015 között a horvát válogatott szövetségi kapitánya is volt.