Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bennmaradt az Aston Villa!

Három meccs, ahol a végeredmény életeket befolyásolhat. Talán így lehetne jellemezni, a Watford, a Bournemouth és az Aston Villa mérkőzéseit. Hiszen gazdasági szempontból sem mindegy ki esik ki és ki marad bent.

A három gárda közül egyértelműen a Watford volt a legnehezebb helyzetben, hiszen nekik a klasszisokkal felálló Arsenal vendégeként kellett volna nyerni a bennmaradáshoz. Az Ágyúsok az előző fordulóban az Aston Villa ellen meglepő vereséget szenvedtek.
Nem indult jól a mérkőzés a Darazsaknak. Lacazatte már a 4. percben összehozott egy büntetőt, amit Aubameyang értékesített. A 24. percben Kieran Tierney is megszerezte első gólját az Arsenal mezében.

A két gól között a Bournemouth is megszerezte a vezetést az Everton ellen, King büntető góljával. A dél-angliai csapat ezzel a Watfordot megelőzte az élőtabellán, de a bennmaradáshoz ez, így még kevés volt nekik.

A 33. percben Aubameyang gyönyörű góljával eldőlt, hogy a Watford is kiesett.
Az Everton olasz támadója, Moise Kean megszerezte a bajnokságban a második gólját, ezzel a Bournemouth visszacsúszott a 19. helyre. Pár perccel később Deeney büntető góljával, “már csak” 3 gólra volt a bennmaradástól a Watford.
Az Everton – Bournemouth mérkőzésen, még az első félidő hajrájában újra megszerezte a vezetést a vendég gárda. Solanke harmadik bajnoki góljával. Ezzel a Watford újra utolsó előtti helyre csúszott vissza a tabellán.

Így álltak a csapatok a félidőben.

A második félidőben egyik pályán sem voltak túl aktívak a csapatok. A 66. percben Welbeck góljával egy gólra felzárkózott a Watford, de a bennmaradáshoz, még így is legalább kettő gól kellett volna a csapatnak.
A 80. percben Stanislas góljával eldőlt, hogy a Bournemouth szépen búcsúzik az élvonaltól. A West Ham – Aston Villa találkozó végén a Villa sztárja Grealish bebiztosította volna a csapata bennmaradását, de pár perccel később Yarmolenko egyenlített. Ennek már semmilyen jelentősége nem volt, az Aston Villa végül megőrizte helyét a Premier League-ben és készülhet a városi rangadóra a feljutó West Bromwich ellen.

A Premier League végeredménye