Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: előnyt szerzett a Swansea a rájátszásban – videóval

Hagyományos módon az angol másodosztály (Championship) idényének befejezése után a harmadiktól a hatodik helyezettig záró egyletek egy négycsapatos rájátszás keretein belül döntenek a harmadik feljutó kilétéről…

 

A bajnokságot a hatodik helyen záró Swansea a harmadik Brentford ellen 1-0-s győzelmet aratott az elődöntő első mérkőzésén vasárnap. Az első helyzetekre húsz percet kellett várni, s a hazaiak részéről Brewster kísérletét Raya kapus védte bravúrral, majd kisvártatva a vendégeknél Watkins fejelt nem sokkal a kapu mellé. A játékrész második felében az automatikus feljutásról kevéssel lemaradó Brentford vette át az irányítást, és az angol első osztályban utoljára 1947-ben járó gárda többször is közel járt a vezetés megszerzéséhez, ugyanakkor nem sokkal a szünet előtt a walesi csapatból Ayew fejelt közelről a kapufára.

A térfélcserét követően is a vendégek bizonyultak aktívabbnak, Jensen azonban ajtó-ablak helyzetben lőtt mellé. A félidő derekánál Swansea némileg a semmiből jutott büntetőhöz, azonban Raya kivédte Ayew gyengén helyezett tizenegyesét. Pár perccel később a Brentford tíz emberre fogyatkozott Rico Henry azonnali piros lapja után, melyet egy igencsak ártalmatlannak tűnő szerelésért kapott. Természetesen azonnal megfordult a mérkőzés képe, és az emberelőnyt a hazaiak az utolsó tíz percen belül gólra váltották, a ghánai Andre Ayew megannyi elpuskázott lehetőség után Fulton lekészítéséből előnyhöz juttatta az övéit egy remekül eltalált lövéssel, így a Swansea minimális előnyt szerzett a visszavágóra.

Championship, Playoff, elődöntő, 1. mérkőzés:
Swansea-Brentford 1-0 (0-0)
Gólszerző: Ayew (82.) ill.

 

A másik elődöntőben a Fulham és a Cardiff City küzd meg a fináléba jutásért.

A párharc visszavágóját július 29-én, jövő szerdán 20:45-ös kezdettel rendezik meg, míg a Championship fináléját augusztus 4-én játsszák.