Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lemondhat a La Liga elnöke – sajtóhír

Spanyol médiaértesülések szerint komoly veszélyben lehet a spanyol liga elnökének sorsa, aki már maga is a lemondáson gondolkozik…

A Cadena COPE értesülései szerint a La Liga elnöke, Javier Tebas posztjának elhagyásán is elgondolkozik a másodosztályban kirobbant botrány kapcsán.

Mint ismeretes, a spanyol másodosztály (La Liga2) utolsó fordulóját megelőzően a feljutásért harcoló Fuenlebrada tucatnyi játékosánál koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, a csapat Deportivo La Coruna elleni mérkőzését pedig elhalasztottak, az utolsó forduló többi mérkőzését pedig lejátszották. Ez ellen már akkor több csapat vitatkozott, hiszen a Fuenlebrada a playoff-ért, a Depor pedig a bennmaradásért harcolt, a halasztás felborította a bajnokság befejezését.

Az elnököt a közelmúltban több vád is érte, miszerint személyesen kötődik a botrányba keveredett Fuenlabrada csapatához, ezért sokan a lemondását követelik. A helyi beszámolók szerint Tebas 2018-ban jogi szolgáltatásokat nyújtott a csapatnak, a fia pedig egy ideig a klub elnöki tanácsának is a tagja volt.

Eközben a Mundo Deportivo már megszellőztette, hogy Tebas távozása esetén a Barcelona elnöke, Josep Bartomeu lehet az utód, így sok Barca-szurkoló örömére a katalán óriásnál egy évvel előrehoznák az elnökválasztást.e