Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult az Everton legendája

Az angol bajnokság (Premier League) 2019-2020-as idényének befejezését követően az Everton csapata megerősítette rutinos játékosa visszavonulását…

35 esztendős korában bejelentette visszavonulását az Everton ikonikus játékosa, Leighton Baines, akinek a zárófordulóban, a Bournemouth elleni pályára lépése volt karrierje utolsó mérkőzése.

A 30-szoros angol válogatott balhátvéd a 2007 óta a “Kékek” alkalmazásában eltöltött 13 év alatt 420 tétmeccs alatt 39 gólt és 67 gólpasszt jegyzett. Az Everton szurkolói háromszor, a csapattársak kétszer választották meg az Év játékosának a csapatkapitányi posztot hosszú éveken át betöltő védőt, aki visszautasította a klub egy évre szóló szerződéshosszabbítási ajánlatát.

“Úgy döntött, hogy felhagy a játékkal. Az összes Everton-szurkolónak hálásnak kell lennie az irányába, fantasztikus pályafutás van a háta mögött, nagyszerű példát mutatott a csapattársainak. Szeretnénk itt marasztalni, mert a tudása nagyon fontos a számunkra, a következő napokban kell meghoznia a döntést”

– erősítette meg Baines szándékait a klub olasz menedzsere, Carlo Ancelotti.