Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibrahimovic különös tettet vitt véghez

Az olasz bajnokság (Serie A) 37. fordulójában Zlatan Ibrahimovic ismét betalált az AC Milan színeiben, mellyel egy nagyszerű mérföldkövet ért el…

 

Az AC Milan mezében szerzett 50 bajnoki gól már önmagában csodálatos jubileum, ám Zlatan Ibrahimovic Milánó városának másik csapata, az Inter alkalmazásában ugyancsak képes volt a félszázas határ elérése a Serie A-ban annak idején. Ezt a cselekedetet a labdarúgás történetében korábban soha senki nem vitte véghez.

A 38 éves svéd világklasszis 2006 és 2009 között a Nerazzurri színeiben 88 bajnoki mérkőzés alatt 57-szer talált be az ellenfelek kapujára, míg 2010-től 2012-ig 42 gól lőtt a Rossoneriben 61 fellépés alatt a bajnokságban. Ezt követően a PSG, a Manchester United és a Los Angeles Galaxy színeiben termelte tovább a találatokat, mígnem a téli átigazolási időszakban visszatért az AC Milanhoz, ahol a szerdai, Sampdoria elleni mérkőzésén megszerezte a nyolcadik gólját – így összességében a két megszakítás alatt eljutott a negyed százig.

Bár az elmúlt hetekben ellentétes információk láttak napvilágot Ibra jövőjével kapcsolatban, az olasz sajtó aktuális várakozásai szerint a veterán harcos minden bizonnyal a 2020-2021-es idényre is maradni fog az AC Milan alkalmazásában, a klub híveinek legnagyobb örömére.