Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PL-ben köthet ki a Bayern sztárja – sajtóhír

Az utóbbi időben egyre több pletyka merült fel a Bayern München korábbi meghatározó játékosának távozásával kapcsolatban, és az angol sajtó szerint egyre valószínűbb, hogy már a nyáron a Premier League-be teheti át székhelyét az osztrák légiós…

A The Telegraph legfrissebb értesülési szerint a Bayern München csapatában az elmúlt idényben kevesebb lehetőséghez jutó David Alaba új klubja minden bizonnyal a Chelsea és a Manchester City közül kerülhet ki az előttünk álló hetek során.

A közelmúltban a teljesség igénye nélkül állítólag a Liverpool, a Barcelona, az Inter, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid háza táján is felmerült már Alaba a leigazolásának lehetősége, de a jelek szerint a sokoldalú védő mindenképpen az angol bajnokságot (Premier League) favorizálja. A 28 éves labdarúgó a várakozások szerint nagyjából 50 millió euró ellenében válthat klubot.

Alaba 2008-ban került a Bayern utánpótlásához, és fokozatosan nőtte ki magát a csapat alapemberévé, azonban a jelenlegi idényben hiába szerepelt már 38 tétmérkőzésen, a csapatot sújtó sérülések miatt többnyire az általa kevésbé kedvelt belső védő poszton kellett helytállnia. Ez idő alatt a fiatal kanadai Alphonso Davies kirobbanthatatlanná vált Alaba első számú posztjáról, a balhátvéd pozíciójából, ez vezethet végül a prognosztizálható kenyértöréshez.