Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított az RB Leipzig védője!-Hivatalos

Hosszú huzavona után meghosszabbította szerződését Dayot Upamecano az RB Leipziggel. 

Upamecano 2017 januárjában került az RB Leipzighez a “fiókcsapattól”, a Red Bull Salzburgtól. A lipcsei alakulat 10 millió eurót fizetett a francia védő játékjogáért. A 21 esztendős játékos azóta 111 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, amelyeken 3 gólt szerzett és 2 gólpasszt osztott ki.

A mai nap folyamán a Leipzig hivatalos fórumain bejelentette, hogy sikerült megállapodniuk Upamecanoval, akinek jövő nyárig volt érvényes szerződése. A legfőképp az Arsenal és a Bayern München által csábított védő 2023-ig szóló kontraktust írt alá az együttessel. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta:

Otthon érzem magam ennél a csapatnál, a teljes körítés tökéletes. Volt időm beszélgetni az edzővel és a sportigazgatóval is, akik meggyőztek arról, hogy a szerződésem meghosszabbítása a tökéletes döntés. A klub nagyon fiatal és éhes a sikerre. Szeretnék részese lenni a klub fejlődésének, és ezzel együtt én is szeretnék magasabb szintre lépni. 3 éve vagyok a csapat tagja és velük együtt fejlődtem én is. Úgy gondolom, hogy Julian Nagelsmann a legjobb személy arra, hogy kihozza belőlem a legtöbbet.

Upamecano ebben a szezonban 36 találkozón lépett pályára, amelyeken 2 előkészítést vállalt magára. Piaci értékét 45 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.