Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: tizenegyesek döntöttek, a PSG nyerte az utolsó Ligakupát – videóval

A Francia Ligakupa 2019–2020-as, egyben utolsó kiírásának fináléjában a Paris Saint-Germain a gól nélküli rendes játékidőt, valamint a hosszabbítást követően büntetőpárbajban legyőzte az Olympique Lyon együttesét.

Az összecsapás a teljes egészét nézve rendkívül kiegyenlített volt, komoly helyzetek és kapusbravúrok mindkét oldalon akadtak. A csapatok még a büntetőpárbajban is nehezen tudták eldönteni a Ligakupa sorsát, egészen a hatodik körig kellett várni az első hibára: ekkor a Lyon csatára, Bertrand Traoré rontott. Válaszként Pablo Sarabia értékesítette a pontrúgását, ezzel biztossá téve a fővárosiak győzelmét.

A párizsiak sikerével egyben az is eldőlt, hogy a Lyon számára már nem maradt remény az európai kupaszereplés kivívására a következő szezonra nézve – illetve mégiscsak, hiszen Rudi Garcia alakulata még versenyben van a Bajnokok Ligájában, aminek megnyeréséhez azonban óriási csodára lennek szükség… A PSG az idényben az összes lehetséges trófeát megnyerte eddig, beleértve a bajnokságot, a Francia Szuperkupát, a Kupát és a Ligakupát – hőn áhított céljuk a BL-serleg magasba emelése.

Az már korábban eldőlt, hogy a Francia Ligakupa a jövőben nem kerül megrendezésre, így jó ideig biztosan ez volt az utolsó meccs a sorozat történetében.

Paris Saint-Germain – Olympique Lyon 0–0 (tizenegyesekkel 6-5)
Kiállítva: Rafael (119.)

A találkozó videós összefoglalója: