Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Levágott disznófejjel üzentek a Serie A kiesőjének

Az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as idényében pocsékul szereplő sereghajtó vezetősége a minap félreérthetetlen üzenetet kapott a szurkolóitól…

 

A sereghajtó SPAL vezetősége megerősítette, hogy a csapat edzőpályáján a minap egy levágott disznófejet találtak a nyakában a következő felirattal: “Takarodjatok, Ferrara disznói!”

Az esettel kapcsolatban természetesen a nemtetszését fejezte ki a csapat elnöke, Valentina Ferozzi:

“Nincs problémánk azzal, ha bárki tüntetéssel fejezi ki a véleményét, de mindennek megvan a módja. Nem tudom, ki áll az akció mögött, de egy állat fejét használni kegyetlen és ízléstelen megnyilvánulás. A szurkolóink ennél többet érdemelnek, mindig tisztelettességesek és tudnak viselkedni.”

A ferrarai alakulat három évvel ezelőtt egymást követő két osztály megnyerésével jutott fel a Serie A-ba, ahol a tavalyelőtti és a tavalyi biztos bennmaradást követően most egészen simán hullik vissza a másodosztályba. A korábbi helyi sikeredzőt, Leonardo Semplicit az idény közben a legutóbb az olasz U21-es válogatottnál kudarcot valló Luigi Di Biagio váltotta, akivel 14-ből 11 mérkőzést elvesztettek, és csak egyet nyertek meg.