Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megőrizte a veretlenségét a Milan!

Szép búcsú. Ennyi volt a tétje a Juventus – Roma és a Milan Cagliari találkozónak is. A Juventus már biztos bajokként játszhatott, a Roma és a Milan bebiztosította az Európa Liga-indulást érő 5. és 6. pozícióját, míg Cagliari a középmezőny tagjaként zárta a szezont.

A Juventus meccse előtt az egyik legizgalmasabb kérdés az volt, mennyire lesznek tartalékosak a torinóiak. Sarri megtalálta az egészséges egyensúlyt a fiatalok és az első keret tagjai között. Annyira, hogy a Juventus 5. percben a vezetést is megszerezte. Egy szöglet után Higuain elé került a labda, aki kapásból, közelről a kapuba lőtt 1-0! A folytatásban is a Juventus játékosainál volt többet a labda. Ennek ellenére a Roma egyenlíteni tudott. Egy szöglet után, Kalinic fejelt a kapuba 1-1! Majd az első félidő vége előtt, jött a slusszpoén, és büntetőhöz jutott a Roma. A 18 éves Calafiori első Serie A-s meccsén kiharcolt egy büntetőt, amit a csapatkapitány Perotti értékesített 1-2!
A második félidőben a Roma ott folytatta, ahol abbahagyta. Zaniolo zseniális kiugratása után Perotti szerezte meg a fővárosi csapat harmadik gólját 1-3!

Juventus – AS Roma 1-3 (1-2)
Vezette: Gianluca Rocchi Helyszín: Torino, Allianz Stadium
Gólszerzők: Higuain (5.) ill. Kalinic (23.), Perotti (44.,52.  az elsőt büntetőből)

A Milan tavaszi kiváló formájának köszönhetően a következő szezonban elindulhat az Európa Ligában, ezen a találkozón az újraindulás utáni veretlenségük megőrzése lehet a legfontosabb céljuk.

A Milan hamar megszerezte a vezetést. Egy Leao szóló és lövés után, a kapufáról kipattanó labda Klavan lábáról pattant a saját kapujába 1-0!
Az első félidő végén Ibrahimovic büntetőt hibázott, de a második félidő elején hatalmas góllal javított 2-0! 3 perccel később Castillejo szerzett újabb gólt a Milannak 3-0!

AC Milan – Cagliari 3-0 (1-0)
Vetette: Marco Serra Helyszín: Milánó, San Siro
Gólszerzők: Klavan (11. öngól), Ibrahimovic (55.), Castillejo (57.) ill.

A bajnokság állása