Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál Kupa: emberhátrányban hódította el a trófeát a Porto – Videóval

A portugál labdarúgókupában a hetvenkilencedik kiírást rendezték, amelyben a 26-szoros győztes Benfica a 16-szoros nyertes Portóval csapott össze.

Az első játékrészben egyetlen nagy lehetőséget lehetett feljegyezni, a 4. percben Corona próbálkozott meg egy lövéssel, de Vlachodimos hárítani tudott. A 38. minutumban nagy esélyt kap a Benfica, ugyanis Luis Diaz második sárgáját követően a kiállítás sorsára jut. A szünetre így gól nélküli döntetlennel mehettek a csapatok.

A második félidőt azonban mégis a Sárkányok kezdik jobban, ugyanis a 47. percben egy szabadrúgást követően Mbemba fejjel megtudja szerezni a vezetést (0-1). Sőt az 57. minutumban duplázni tud fejjel Mbemba középhátvéd létére (0-2). A hajrára visszatért a remény a Benficának, ugyanis Carlos Vinicius büntetőből szépíteni tudott a 84. percben (1-2). A hosszabbítás első percében kis híján egyenlítenek a Sasok, de Jota csak a kapufát találta el. Ezzel a Benfica ellőtte minden puskaporát, és csak egy harmatgyenge teljesítményre voltak képesek több, mint egy félidőnyit emberelőnyben játszva, míg a Porto megérdemelten gyűjtötte be a trófeát, 10 emberrel játszva.

Benfica – Porto 1-2 (0-0)
Helyszín: Estádio EFAPEL Cidade de Coimbra (Coimbra), Játékvezető: A. Soares Dias
Gólszerzők: -C. Vinicius (84′ – büntetőből) ill. Mbemba (47′ 57′)
Kiállítva:
Luis Díaz (38′)

Benfica: Vlachodimos – Almeida, Dias, Jardel, Tavares – Pizzi (Jota 76′), Weigl (Carlos Vinicius 61′), Gabriel, Cervi (R. Silva 46′) – Seferovic (D. Sousa 77′), Chiquinho (Taarabt 62′)

Porto: Costa – Telles, Mbemba, Pepe, Manafa – Otavio (D. Leite 73′), Uribe (Ndiaye 90′), Pereira, Corona (S. Oliveira 80′) – Marega, Luis Díaz

Videó hamarosan…