Casillas hivatalosan is bejelentette visszavonulását

Sz. Andrea
Sz. Andrea
újságíró, 2020 augusztus 4. 14:55

A Real Madrid és a spanyol válogatott legendája hivatalos oldalain keresztül üzent a nyilvánosságnak, hogy befejezi profi labdarúgó-pályafutását. 

Kedden hivatalosan is bejelentette visszavonulását Iker Casillas. Mindezt már korábban is lehetett sejteni, mivel a 39 éves hálóőr tavaly májusban szívrohamot kapott, de nem jelentette be hivatalosan, hogy befejezi. Ezek után arról számolt be, hogy indul a spanyol szövetség elnöki posztjáért, de a koronavírus-járványra és az egyenlőtlen feltételekre hivatkozva végül visszalépett.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavalyelőtt bajnok volt, szerződése 2021 nyaráig szólt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

A kapus közleményére reagálva a Real Madrid a hivatalos honlapján emlékezett meg a játékosról, akit a klub 118 éves története egyik legfontosabb labdarúgójaként emleget. A királyi gárda oldala kiemeli, Casillas volt az együttes egyik legikonikusabb kapitánya, aki példaértékű viselkedésével képviselte a legendás klubot.

A spanyol Marca című korábban arról írt, hogy Casillas visszatér a Real Madridhoz, ahol Florentino Pérez klubelnök tanácsadója lesz.

„Az út, amin haladsz és az emberek, akikkel ezt megteszed a fontos, nem a cél, ahová tartasz, mert az csak munkával és erőfeszítéssel elérhető, és azt hiszem, kétség nélkül állíthatom, hogy álmaim utazása és végállomása volt. Köszönöm!”

– búcsúzott közösségi oldalain Casillas.