Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, mikor kezdődik a következő olasz bajnoki idény – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as szezonjának múlt hétvégi lezárását követően a liga elöljárói kitűzték a következő idény lehetséges programját…

 

A bejelentés értelmében a Serie A soron következő, 2020-2021-es idénye szeptember 19-től május 23-ig tart majd, amennyiben nem szól közbe semmi. Biztosabbnak tűnik, hogy a nemzetközi kupasorozatok augusztusi lezárását követően szeptember 1-jén nyílik az átigazolási időszak Olaszországban.

A 2019-2020-as, kettészabott bajnoki kiírást a Juventus gárdája nyerte sorozatbeli kilencedik alkalommal, a végelszámolásnál egyetlen ponttal megelőzve az Inter csapatát. A harmadik Atalanta és – várhatóan – a negyedik Lazio készülhet még a jövőévi BL-szereplésre, őket a az AS Roma, az AC Milan és a Kupa-győztes Napoli követte a rangsorban. A bajnokság végén a Lecce, a Brescia és a SPAL csapata búcsúzott az élvonaltól, miközben a Benevento és a Crotone már biztosan feljutott. A harmadik feljutó kilétét a másodosztály idény végi, ma este induló rájátszása határozza majd meg.

Az elmúlt szezonban közel négy hónapon át szüneteltek a küzdelmek a koronavírus-járvány következtében, amely sokáig Olaszországot sújtotta a legnagyobb mértékben Európában. Mára a pandémiának 35 166 halálos áldozata van Itáliában és csaknem 250 ezer esetet regisztráltak, ami még ha nyilván nem is kevés, több környező országban ennél már sokkal súlyosabb a helyzet.