Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói szerint irreális az új idény kezdődátuma

A Sporting Kansas City magyar futballistája, Sallói Dániel nem tartja reálisnak, hogy augusztus végén elindul az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) következő idénye.

Sallói a Kossuth Rádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy a liga illetékeseitől kaptak egy tervezetet, mely szerint az új szezon augusztus 22-én, azaz három hét múlva rajtolna, azonban az Egyesült Államokban tapasztalható járvány miatt ennek megvalósulását jelenleg nem tartja reálisnak. Mint azt megjegyezte, a legnagyobb problémát véleménye szerint az okozná, hogy a nagy távolságok miatt a csapatok rengeteget utaznának.

A játékos azt is hozzátette, hogy nagyon jól érzi magát az Egyesült Államokban, teljesen megszokta a környezetet, szerződése pedig 2022-ig szól. Emellett az az álma, hogy valamikor a magyar válogatottban is bemutatkozzon és gólt is szerezzen, hiszen ez esetben ő és édesapja, Sallói István lenne az első apa-fia gólszerző páros a címeres mezben.

A 24 éves labdarúgó múlt pénteken csapatával a negyeddöntőben búcsúzott az MLS rendhagyó nyári tornáján, ami elmondása szerint arra volt jó, hogy  a hosszú kihagyás után kicsit visszaszokjanak. Hozzátette, a torna csoportmérkőzései beleszámítanak a következő idénybe, az ott megszerezhető kilenc pontból hatot gyűjtöttek, melynek köszönhetően vezetik a nyugati konferenciát.