Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csapatot talált magának Arda Turan – HIVATALOS

Az utóbbi években leginkább csak a pályán kívüli balhék miatt reflektorfénybe kerülő török klasszis korábbi csapatánál tenné ismét sínre karrierjét…

A várakozásoknak megfelelően a 2019-es török bajnok Galatasaray egyesülete a szerda esti órákban hivatalos csatornáin keresztül bejelentette egykori játékosa, Arda Turan leigazolását, miután a rutinos játékos elhagyta a Barcelona csapatát.

A még mindig csak 33 éves török szélsőt 2015-ben a katalán óriás 34+7 millió euró ellenében igazolt az Atlético Madrid csapatától, két szezon alatt epizódszereplőként 55 mérkőzés jutott neki, nem tudott állandó játéklehetőséget követelni magának. 2018-ban két évre adták kölcsön az Istanbul Basaksehir gárdájához, ahol Turan tovább száguldott lefelé a lejtőn. Többek közt volt egy hosszú eltiltása a játékvezető meglökése miatt, de a pályán kívül sem kerülte el a kihágásokat. Különféle bűncselekmények, szabálysértések miatt számtalan eljárást indítottak ellene, néhány még jelenleg is folyamatban van. Például szexuális zaklatás, bántalmazás, tiltott fegyverviselés szerepelt az ellene felhozott vádak közt.

A 100-szoros török válogatott labdarúgó annak idején 2011 és 2015 között a bajnoki címet is nyerő “Matracosok” egyik legjobbja volt, a Barcához való átigazolása azonban – most már belátható – mindkét fél számára rossz döntés volt, és Turan sem tudott a tehetségéhez méltó karriert befutni a futballpályán.

Turan még a légiós kalandjait megelőzően, 2005 és 2011 között 197 mérkőzés alatt 45 gólt szerzett a patinás isztambuli csapat színeiben.