Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: simán jutott tovább a Köbenhavn és a Sahtar Donyeck is – Videóval

Az Európa-liga nyolcaddöntőinek visszavágóját rendezték meg csütörtökön este, ahol a dán és az ukrán bajnok is pályára lépett.

A mérkőzést jobban kezdték a hazaiak, aminek az eredménye az lett, hogy a 4. percben megszerezték a vezetést, Varela beadására Wind érkezett remek ütemben majd bólintott a kapuba, ezzel egalizálva az összesített eredményt. Az első játékrészben próbálkozott ezen kívül többször is mindkét csapat, de a gól már nem jött össze, így 1-0-ás hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. A második félidőben Wind ismét betalál az elején, ezúttal büntetőből tud eredményes lenni az 52. percben. Majd ö minutummal később a 21 éves dán csatár egy gólpasszt is kioszt, a végeredményt Falk állította be ezzel. A Köbenhavn pedig bejut a legjobb 8 közé 3-1-es összesítéssel.

Köbenhavn – Basaksehir 3-0 (1-0) tj.: Köbenhavn 3-1-es összesítéssel
Játékvezető: D. Orsato, Helyszín: Telia Parken (Koppenhága)
Gólszerzők: J. Wind (4′ 53′ – büntetőből), Falk (62′) ill.

Az első játékrészben a hazaiak voltak veszélyesebbek, azonban gólt nekik sem sikerült szerezni. A vendégeknek gólokat kellene lőni a továbbjutáshoz, de ettől az első játékrészben nagyon távol álltak, a következő 45 percre fel kellett pörögniük, ha tovább szerettek volna jutni. A második félidőben azonban ismét az ukránok kerekedtek felül és a hajrá utolsó perceiben három gólt berámolva sima győzelmet arattak a kitámadó Wolfsburg ellenében. Ezzel összesítésben 5-1-es jutottak tovább a negyeddöntőbe a donyeckiek.

Sahtar Donyeck – Wolfsburg 3-0 (0-0) tj.: Sahtar Donyeck 5-1-es összesítéssel
Játékvezető: I. Kruzliak, Helyszín: NSC Olimpiai Stadion (Kijev)
Gólszerzők: J. Moraes (89′ 90+3′), Solomon (90+1′) ill.