Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil csodagyereket igazolt a Barcelona – HIVATALOS

A Barcelona együttese hosszas huzavona végén a minap leigazolta az immár jó ideje kiszemelt brazil tehetséget…

A Barcelona együttese megerősítette, hogy 4.5 millió euró ellenében szerződtette a brazil Sao Paulo rendkívül tehetséges fiatal támadóját, Gustavo Maiát. Az újonnan igazolt brazil zseni 2025-ig megkötött szerződésében 300 millió eurós kivásárlási ár került rögzítésre.

A 19 esztendős tehetség immár öt éve erősítette a Sao Paulo együttesét, legjobb szezonjában 36 mérkőzésen 30 gólt szerzett a 2018-as kiírásban. A korosztályos brazil válogatottak állandó szereplője bármelyik támadó poszton képes játszani, de alapvetően a bal szél a kedvenc területe. A brazil sajtó beszámolói szerint az új igazolás átlagon felüli lövőerővel és cselezési képességgel bír.

Maia az elmúlt időszakban háromszor is járt próbajátékon a Barcelonánál, így a katalán klub vezetőségének bőven volt ideje tanulmányozni őt, mielőtt szerződést ajánlottak neki. Ennek ellenére a 2020-2021-es szezonban várhatóan “csak” a B csapatban fog szerepelni, némi rutinszerzést és akklimatizálódást követően azonban egy év múlva már nem titkoltan az első csapat tagjaként számolnának vele.