Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

David Silva megállapodott az új csapatával – sajtóhír

A Manchester City lejáró szerződésű klasszisának sorsa eldőlt az olasz sajtó szerint, és napokon belül hivatalosan is bejelenthetik érkezését új csapatánál…

 

A Corriere dello Sport megalapozott értesülései szerint a Manchester City csapatától lejáró szerződése után távozó David Silva megállapodott a Lazio gárdájával a közös folytatásról. A beszámolók szerint a rutinos spanyol középpályás még pályára fog lépni a szombati, Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján, másnap viszont már utazik újdonsült csapatához bemutatásra.

A 34 esztendős labdarúgó 2010-ben a City kedvéért intett búcsút a Valenciának, amely a közelmúltban ugyancsak mutatott érdeklődést iránt. Annak idején négy szezont töltött a “Denevérek” színeiben, s tagja volt a 2008-ban Király-kupát nyerő együttesnek. Silva 2010 óta már több mint 400 tétmérkőzésen szerepelt a Manchester City csapatában, lejáró szerződése azonban nem került meghosszabbításra. Az egyszeres világ-, és kétszeres Európa-bajnok spanyol klasszis négy angol bajnoki címet és két FA-kupa-győzelmet regisztrált a City futballistájaként.

Silvával kapcsolatban korábban Távol-keleti és MLS-ből érkező ajánlatokról számolt be a világsajtó, azonban a legfrissebb értesülések egy sokkal valószínűbb lehet, hogy marad Európában, a római egylet színeiben pedig a következő szezonban a Bajnokok Ligájában is ugyanúgy játszhatna, mint eddig.