Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem hibáztak a vendéglátók – videóval

A csütörtök esti órákban teljessé vált a legjobb nyolc csapat mezőnye a második számú európai kupasorozatban, miután lejátszották az utolsó két találkozót a nyolcaddöntők sorából…

A Basel csapata az idegenbeli 3-0-s siker után biztosan harcolta ki a továbbjutást az Eintracht Frankfurt ellen. A csütörtök esti visszavágón a svájciak számára már egy szolid, 1-0-s győzelem is bőven elég volt a továbbjutás eléréséhez. A Bundesliga-csapat hiába játszott fölényben, képtelen volt még arra is, hogy győzelemmel búcsúzzon, ráadásul a komolyabb lehetőségek még így is a hazai gárda előtt adódtak, akik aztán a finisben Fabian Frei ügyes szólóját követően a győztes találatot is be el tudták helyezni ellenfelük hálójában.

Basel – Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)
Gólszerző: Frei (88.) ill.
Továbbjutott: a Basel 4-0-s összesítéssel

 

Az 1-1-es első mérkőzés után teljesen nyílt lehetett a Wolves és az Olympiakosz közti párharc visszavágója, melyet végül 1-0-ra az angolok nyertek. Nuno csapata Raúl Jiménez korai tizenegyesgóljával diadalmaskodott minimális különbséggel, miután a görögök csak egy meg nem adott gólig jutottak Camara révén. Ugyan az Olympiakosz komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, a hazaiak hősiesen álltak a sarat, és a végén Moutinho és Jota révén akár ők is növelhették volna előnyüket. Végül az Arsenal elleni skalp után újabb angol csapatot már nem tudott kiejteni Pedro Martins legénysége, és búcsúzni kényszerült a sorozattól.

Wolves – Olympiakosz Pireusz 1-0 (1-0)
Gólszerző: Raúl Jiménez (9. – büntetőből), ill.
Továbbjutott: a Wolves 2-1-es összesítéssel

 

Az Európa-liga nyolcaddöntőinek eredményei

Olympiakosz Pireusz-Wolves 1-1 és 0-1
Sevilla-AS Roma 2-0
LASK Linz-Manchester United 0-5 és 1-2
Istanbul Basaksehir-FC Köbenhavn 1-0 és 0-3
Inter-Getafe 2-0
Glasgow Rangers-Bayer Leverkusen 1-3 és 0-1
Wolfsburg-Sahtar Donyeck 1-2 és 0-3
Eintracht Frankfurt-Basel 0-3 és 0-1

Az Európa-liga negyeddöntőinek párosításai

Wolves-Sevilla
Manchester United-FC Köbenhavn
Inter-Bayer Leverkusen
Sahtar Donyeck-Basel