Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: A Leverkusen és a Sevilla jutott tovább a legjobb 8 közé!-videóval

A nyolcaddöntő csúcsrangadóját játszotta egymással a Sevilla és a Roma együttese, ahol egyetlen mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa, míg a Leverkusen 3-1-es előnyből várta a Rangers elleni visszavágót. A németek minden gond nélkül felülmúlták a skótokat, míg a Sevilla a vártnál talán könnyebben ejtette ki olasz ellenfelét.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Sevilla együttese, amely az első 10 percben több veszélyes helyzetig is eljutott. A 12. minutumban Kounde fejelhetett egy szöglet után, de kísérlete a felsőlécen csattant. A félidő felénél aztán góllá érett a Sevilla fölénye. Banega indításával Reguilon indult meg, majd a kapus lába mellé lőtte a labdát, 1-0! A játékrész második részében próbált feljebb lépni a Roma gárdájára, de komoly helyzetig nem tudtak eljutni. Sőt a félidő végén megduplázta előnyét a Sevilla. Egy kontrát indított az andalúz gárda, Ocampos tudta beadni a labdát középre, En Nesyri pedig az üres kapuba passzolt, 2-0!

A második játékrész elején a Roma egy veszélyes lövést megeresztett Mkhitaryan révén, de ez nem találta el a kaput. Ezen a helyzeten kívül viszont nem került sokkal közelebb a szépítéshez az olasz gárda a második félidő első felében. A 70. percben Dzeko alakított ki egy helyzetet, de ez is elkerülte Bono portáját. Nem sokkal később a Sevilla szerzett egy újabb gólt, de ezt les miatt érvénytelenítették. Végül a Sevilla teljes mértékben megérdemelten jutott tovább a nagyon fásultan játszó Roma ellen.

Sevilla – AS Roma 2-0 (2-0)
Helyszín:
Schauinsland-Reisen-Arena Vezette: Björn Kuipers
Gólszerzők:
Reguilon (22.), En Nesyri (44.) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

Az idegenben lőtt 3 gól ellenére sem tartalékolt a Leverkusen, amely rögtön magához ragadta a kezdeményezést. A félidő első felében igyekeztek maguknál tartani a labdát, és több helyzetet is kialakítani, ami sikerült kétszer is Havertz révén, de egyszer a kapus, egyszer pedig a felsőléc hárított. A játék képe a szünetig nem változott, a Rangers nem igazán tudott eljutni a németek kapujáig.

A második félidőben aztán már összejött a gól a hazaiaknak. Aranguiz kiugratásával Diaby lépett meg és nem hibázta el a ziccert, 1-0! Nem sokkal később Havertz duplázhatta volna meg az előnyt, de McGregor a helyén volt. A Leverkusen hatalmas fölényben játszott, amin Steven Gerrard cseréi sem tudtak változtatni. Összességében a visszavágót végig uralva, teljesen megérdemelten jutott be a legjobb 8 közé a német gárda.

Bayer Leverkusen – Glasgow Rangers 1-0 (0-0) (Összesítésben: 4-1)
Helyszín:
BayArena Vezette: Danny Makkelie
Gólszerző: Diaby (51.) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

 

Az Európa Liga nyolcaddöntők eredményei és további programja:

Szerda:
FC Köbenhavn 3-0 Basaksehir (Összesítésben: 3-1)
Sahtar Donyeck 3-0 Wolfsburg (Összesítésben: 5-1)
Manchester United 2-1 LASK Linz (Összesítésben: 7-1)
Inter 2-0 Getafe

Csütörtök:
21:00 Basel – Frankfurt (Tv: Digi Sport 2) (Az 1. mérkőzés eredménye: 3-0)
21:00 Wolverhampton – Olympiakosz (Tv: Digi Sport 1) (Az 1. mérkőzés eredménye: 1-1)