Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Már az első félidőben eldöntötte a továbbjutást a Barca!-videóval

Az idegenbeli 1-1-es döntetlen után kedvező helyzetből várhatta a Barcelona együttese a Napoli elleni visszavágót. Az első félidőben mutatott játékuknak köszönhetően rövidre zárták a továbbjutás kérdését Messiék, akik így készülhetnek a Bayern München elleni negyeddöntőre.

A Napoli úgy lépett pályára, hogy mindenképp kell egy gólt lőnie, ha tovább akar jutni. Ez már a 2. percben összejöhetett volna, de Mertens lövése kifele pattant a kapufáról. Nem sokkal később a Barcelona is helyzetbe került és nem hibázott. Rakitic ívelte be a szögletet, amire Lenglet érkezett és fejelt a hálóba, 1-0! A félidő felénél megduplázta előnyét a katalán gárda. Messi cselezte be magát a büntetőterületen belülre, majd estében ellőtte a labdát, ami a hálóban kötött ki, 2-0! A 30. percben Messi ismét a kapuba talált, de kezezés miatt érvénytelenítették ezt a gólját. A félidő végén büntetőhöz jutott a Barca, miután Koulibaly eltalálta Messi lábát. A tizenegyest Suárez végezte el és magabiztosan értékesítette is, 3-0! A hosszabbításban a Napoli javára is megítélt egy büntetőt a játékvezető, amit Mertens harcolt ki, majd az ítéletet Insigne hajtotta végre, 3-1!

A második játékrész elején a Napoli igyekezett gyorsan szépíteni, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. A Barca visszább vett a tempóból, igyekezett a stabil védekezésre összpontosítani és a kontrákra építeni. A 81. percben ugyan úgy tűnt, hogy a Napoli egy gólra zárkózhat, de Milik találatát les miatt érvénytelenítették. Összességében a második félidőt nagyon jól lemenedzselte a Barcelona, amely teljesen megérdemelten jutott tovább.

Barcelona – Napoli 3-1 (3-1) Összesítésben: (4-2)
Helyszín:
Camp Nou Vezette: Cüneyt Cakir
Gólszerzők:
Lenglet (10.), Messi (23.), Suárez (45+1. büntető) ill. Insigne (45+5. büntető)
Sárga:
 Suárez (90+2.) ill. Zielinski (60.)
Kiállítás: -ill.-

Barcelona: ter Stegen – Alba, Lenglet, Pique, Semedo – de Jong, Rakitic, Roberto – Griezmann (Monchu 84.), Suárez (Firpo 90+2.), Messi Vezetőedző: Quique Setién

Napoli: Ospina – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui – Zielinski (Lozano 70.), Demme (Lobotka 46.), Ruiz (Elmas 79.) – Insigne (Milik 79.), Mertens, Callejon (Politano 70.) Vezetőedző: Gennaro Gattuso

A mérkőzés összefoglalója:

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek eredményei:

Péntek:
Juventus 2–1 Lyon (Összesítésben: 2-2)
Manchester City 2–1 Real Madrid (Összesítésben: 4-2)

Szombat:
Bayern München 4–1 Chelsea (Összesítésben: 7-1)