Elköszönt a Chelseatől a brazil szélső!

Kesztyűs Dávid
Kesztyűs Dávid
újságíró, 2020 augusztus 9. 17:45

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttesének szélsője, Willian nyílt levélben köszönt el a klubtól és a szurkolóktól.

Willian 7 évvel ezelőtt szerződött a Chelsea csapatához az Anzhi gárdájától 35,5 millió euró ellenében. Az elmúlt 7 idény alatt összesen 339 alkalommal öltötte magára a “Kékek” szerelését, ez idő alatt pedig 63 gólt szerzett és 62-őt készített elő. A londoni klubbal kétszer nyerte meg a Premier Leauget, 1-1 alkalommal az FA-kupát és a Ligakupát, valamint az Európa Ligát is elhódították a nemzetközi porondon.

A mai nap folyamán a brazil szélső nyílt levélben köszönt el a Chelseatől, ami által nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudtak megegyezni a szerződéshosszabbítást illetően, így szeptember 1-től szabadügynökké válik. A játékos az alábbiakat írta:

7 csodálatos évet töltöttem el itt. Amikor 2013-ban megtudtam, hogy a Chelsea akar engem, biztos voltam benne, hogy ennél a klubnál kell játszanom. Azóta elmondhatom, hogy ez volt életem legjobb döntése. Nagyon sok boldog pillanatot megéltünk együtt, persze voltak nehezebb időszakok is. Most viszont elérkezett az idő ahhoz, hogy távozzak. A csapattársaim nagyon fognak hiányozni, ahogy az edzői stáb és a klub is, amely mindig nagyon jól bánt velem. A szurkolókat sosem fogom elfelejteni! Felemelt fejjel fogok távozni, azzal a tudattal, hogy sokmindent megnyertünk együtt és mindig a legjobbamat adtam, amikor a pályára léphettem.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Willian maradni fog Angliában, sőt Londont sem hagyja el, ugyanis az Arsenal gárdáját tartják a legfőbb esélyesnek a brazil következő állomáshelyeként.