Fortuna Liga: féltucatot rámolt a DAC a rajton – videóval

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 augusztus 9. 19:54

Ezen a hétvégén vette kezdetét a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 2020-2021-es idénye, s a vasárnapi napon a felvidéki FC DAC 1904 együttese hazai környezetben lépett pályára esélyesként…

 

Parádésan sikerült az évadnyitó az FC DAC 1904 csapata számára, ugyanis a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck legénysége 6-0-ra ütötte ki a Szered gárdáját. Az első gólra mindössze nyolc percet kellett várni, a csapatkapitány Kalmár jobb oldali beadása után a venezuelai Eric Ramírez bólintott az ötösről a kapuba. Nem telt el újabb öt perc és további két alkalommal sikerült bevenni a szered kapuját a bombaformában rajtoló szerdahelyi alakulatnak: Kalmár újabb beadását követően a rövid felszabadítás után az olasz élvonalbeli Udinesétől szerzett Andrija Balic volt eredményes, majd a szintén horvát Mario Divkovic Davies hosszú indítását kapásból juttatta a kifutó kapus mellett a gólvonalon túlra. A villámgyors három góllal negyedóra alatt eldőlt a három pont sorsa, a második félidő elején ismét három percen belül szerzett két újabb gólt a Dunaszerdahely: az előre húzódó Eric Davis a tizenhatos vonaláról helyezett a kapuba, majd Ramirez bejátszásából a korábban gólpasszos Kalmár Zsolt volt eredményes. A hosszabbítás perceiben Balic a napi második góljával állította be a végeredményt, mellyel a DAC a bajnokság élére került. A hajrában lecserélt kapitány mellett a másik magyar játékos, Schäfer András végig játszotta az összecsapást.

A szombati napon a Slovan Bratislava 5-0-ra győzött, míg a “csak” 4-0-s sikert arató Zsolna a harmadik helyen áll az első forduló után.

FC DAC 1904 – Szered 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Ramirez (8.), Balic (12., 90+1.), Divkovic (13.), Davis (60.), Kalmár (63.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

FcTables.com

A góllövőlista élmezőnye

FcTables.com