Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a hosszabbításban, mindössze egy tizenegyessel dőlt el az MU továbbjutása – videóval

Az Európa-liga Németországban zajló negyeddöntőjében a Manchester United a Köbenhavnnal találkozott. Az első játékrészben a játékvezető és a videóbíró játszott főszerepet, ám a második félidőben el kezdtek futballozni a csapatok, és bár a mérkőzés izgalmas volt, gól itt sem esett. Végül hosszabbítás következett, ahol egy tizenegyessel nyerte meg a mérkőzést az MU, és ezzel is jutott tovább az elődöntőbe. A mérkőzés legjobbja a Köbenhavn hálóőre, Johan Johnsson volt, aki 13 védést mutatott be, ez pedig eddig a legjobb kapus-teljesítmény az Európa-liga történetében.

Az első félidőben a játékvezetőé és a videóbíróé volt a főszerep. Első alkalommal a 22. percben állt meg a játék egy esetleges és érdekes MU-tizenegyes miatt. Wan-Bissaka beadását követően Martial és Rashford is lesen helyezkedett, de végül a szélről érkező Maguire fejelte középre a labdát, amit Martial bólintott a kapu fölé. A játékvezető elsőre a tizenegyes pontra mutatott, de aztán a videóbíró szobából rászóltak a fülére, és végül beintették a lest. A játék képe kiegyenlített volt, az utolsó percekig pedig négy-négy próbálkozás volt mindkét oldalon, de ebből csak egy hazai lehetőség találta el a kaput. A 45. percben állt ismét meg a játék Greenwood gólja után, ami bár nagyon szép volt, a videóbíró segítségét követően kiderült, hogy lesből született.

A második félidő hatalmas United fölénnyel indult, de hiába domináltak és jöttek sorban a helyzetek, a befejezéseik rendre pontatlanok voltak. Az 57. percben Greenwood lőtt egy kapufát, majd Rashford belőtte a kipattanót, de végül videóbíró sem kellett ahhoz, hogy kiderüljön, a találatot egy hatalmas les előzte meg. A 63. percben ismét a kapufát találta el az MU, most Bruno Fernandes célozta meg a hosszú alsót, de pár centivel elvétette az irányt. Azért a Köbenhavn is kihasználta az angolok hibáit, és a 66. percben nagyon közel álltak a vezetéshez. Wind már ziccerben lőhetett volna, de végül lepasszolta a labdát Oviedónak, aki a léc alá célzott, de Wan-Bissakka az utolsó pillanatban óriásit blokkolt. A 68. percben azonban már megint Fernandes veszélyeztetett, és nagyjából 25 méterről próbálkozott, amit Johnsson bravúrral ütött ki. A dánok a kontrákra játszottak, és párszor el is jutottak a United kapujáig, de nem találták el azt. A 84. percben Martial lőtt egy gyönyörűt úgy 22 méterről, de Jonhsson ismét hatalmas bravúrral védett. A hosszabbításban ismét Martial mutatta meg mit tud, de most négy védőt cselezett ki, mielőtt a kapu előtt az utolsó pillanatban Nelsson blokkolta. Gól már nem esett, így jöhetett a hosszabbítás.

Az MU a hosszabbítás elején is dominált, és főleg Martial veszélyeztetett. A 93. percben Johnsson még védte a francia lövését, és  a kipattanó után megint őt akarták megjátszani, de Zeca odalépett neki, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt az angoloknak. Ahogy mostanában mindig, most is Bruno Fernandes állt a büntetőponthoz, és magabiztosan értékesítette is a lehetőséget a 94. percben. A 99. percben Mata lövése után Johnsson védett ismét nagyot, és bár a kipattanóra Bruno Fernandes ugrott rá szó szerint, ez a fejes is a kapus kezei között végezte. Johnsson elképesztő védéseket mutatott még az első rész végéig, így a United nem tudta növelni az előnyét. A térfélcserét követően is megmaradt az angolok fölénye, de egy kicsit visszaesett a lendületük. Ezt használhatta volna ki a dán csapat, és bár próbálkoztak, az egyenlítés már nem jött össze nekik.

Manchester United – FC Köbenhavn: 1-0 (0-0)
Helyszín: RheinEnergieStadion (Köln) Vezette: Clément Turpin
Gólszerzők: Fernandes (94. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: Maguire (61.), Bailly (63.) ill. Kaufmann (75.), Stage (77.), Zeca (105+3.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester United: Romero; Wan-Bissaka, Bailly (Lindelöf, 70.), Maguire, Williams; Pogba, Fred (Matic, 70.); Greenwood (Mata, 91.), Bruno Fernandes, Rashford (Lingard, 113.); Martial (McTominay, 120+1.). Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

FC Köbenhavn: Johnsson; Varela (Bartolec, 105.), Nelsson, Bjelland, Boilesen (Bengtsson, 15.); Stage (Mudrazija, 105.), Zeca; Biel (Oviedo, 57.), Wind, Jensen (Vick, 111.); Daramy (Kaufmann, 57.). Vezetőedző: Stale Solbakken