Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: simán jutott túl ellenfelén a Sahtar Donyeck – Videóval

Az Európa-liga kedd esti párharcaiban a tét már az elődöntő volt. A párharcokat egy mérkőzésen bonyolították le Németországban, így aki nyer, az jut tovább.

A mérkőzés esélyesebb csapata az ukránok voltak, amelyet bizonyítottak már az első pillanatokban. A 2. percben már meg is szerezték a vezetést Moraes révén, aki Marlos szögletére érkezett remek ütemben és bólintott a kapuba, igaz ehhez kellett Nikolic kapus hibája is, aki alászaladt a labdának (1-0). A vezetést követően is a donyeckiek akarata érvényesült, sőt, a 22. minutumban megszerzik második góljukat is, ezúttal is Marlos az előkészítő, ezúttal viszont Taison szerezte a gólt (2-0). Az első játékrész komolyabb Basel lehetőség nélkül ért véget, és a Sahtar sem tudott már gólt szerezni, így két gólos ukrán előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt is a Donyeck uralta, azonban komolyabb lehetőségig ők sem jutottak el egészen a 75. percig, akkor viszont büntetőt ítélt meg számukra Michael Oliver játékvezető teljesen jogosan. A tizenegyeshez Alan Patrick állt oda magabiztosan és értékesítette a pontrúgást (3-0). Sőt, a 88. percben még Dodo is betalált egy kontratámadásból a kitámadó svájciak ellen, ezzel már 4-0! A Basel azonban a hosszabbításban megrúgta a szépségtapaszt, Van Wolfswinkel talált be (4-1). A Shatar simán jut a legjobb négy közé, ahol az Interrel kell megküzdeniük a döntőbejutásért.

Sahtar Donyeck – Basel 4-1 (2-0)
Játékvezető: M. Oliver, Helyszín: Veltins Arena (Gelsenkirchen)
Gólszerzők: J. Moraes (2′), Taison (22′), Alan Patrick (75′ – büntetőből), Dodo (88′) ill. R. van Wolfswinkel (90+2′)

Sahtar: Pyatov – Dodo, Kryvtsov, Bondar, Matviienko – Antonio (Maycon 85′), Stepanenko, Marlos (Solomon 72′), Alan Patrick (Kovalenko 78′), Taison (tete 85′) – Moraes (Fernando 85′). Vezetőedző: L. Castro

Basel: Nikolic – Widmer, Alderete, Van der Werff (Ramires 73′), Petretta – Xhaka (Marchand 60′), Campo, Frei – Stocker (Van Wolfswinkel 73′), Arthur (Ademi 73′), Pululu. Vezetőedző: M. Koller