Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hihetetlen véghajrá, a hosszabbításban fordított a PSG az Atalanta ellen – videóval

A Bajnokok Ligája portugáliai negyeddöntőinek első mérkőzésén a végső győzelemre is évről évre nagy eséllyel pályázó Paris Saint-Germain 2–1-es sikert aratott az Atalanta ellen, méghozzá egy lenyűgöző utolsó öt percet követően – igaz, a meccs egészére sem lehet panasz.

Az összecsapás elképesztően magas intenzitással kezdődött, már az első percekben veszélyes helyzetek alakultak ki a kapuk előtt: előbb Papu Gómez próbálkozását védte a párizsi portás, Keylor Navas, majd a túloldalon Neymar előtt adódott óriási lehetőség – a brazil mellé helyezte a labdát, nem is kevéssel. Az első negyedóra végén ismét az olasz gárda veszélyeztetett, Navas Hans Hateboer fejesénél is résen volt. A játékrész feléhez közeledve az irányítóként játszó Neymar került az ellenfél tizenhatosába, ám lecsúszott a lövése, így a labda erőtlenül elgurult keresztbe. A 27. percben már a bergamóiak előtt adódott sansz, ők azonban ki is használták azt: a Paris középhátvédje, Presnel Kimpembe igyekezett szerelni Duván Zapatát, a labda azonban Mario Pasalic elő került, aki nagyszerűen tekert a hosszú sarokba, ezzel vezetést szerezve. Pár pillanattal később Neymar kezdett cselsorozatba, aminek a végén ismét hibázott, ezúttal azonban csak minimálisan tévesztette el a célt. Ezt követően kisebb helyzetekkel Gian Piero Gasperini fiai is előrukkoltak, az igazán nagy ziccer viszont újra Neymar előtt adódott: az olimpiai bajnok támadó megint rontott, pedig egy az egyben vitte Marco Sportiello kapusra.

A szünetet követően a gólhelyzetek helyett elsősorban a cserékké volt a főszerep: Thomas Tuchel többek között a sérülésből felépülő Kylian Mbappét is beküldte, míg az Atalanta a meghúzódó csapatkapitányától, Gómeztől volt kénytelen megválni. A PSG futballistái egészen a 70. percig kellett várjanak a gólszerzési lehetőségre, ekkor Mauro Icardi kiváló passza után Mbappé találta magát a kaput előtt, Sportiello zárta a szöget. Másodpercekkel később Neymar 13-14 méterről próbálkozott, gyenge lövését könnyedén begyűjtötte az ellenfél hálóőre. Mbappé érezhetően nem volt százszázalékos állapotban, ugyanakkor képes volt helyzetbe hoznia saját magát a rövid sprintjeivel: az egyik ilyen után a José Luis Palomino mentett nagyot. A hajrában még az ág is húzta Tuchel gárdáját, ugyanis megsérült az egyébként remekül védő Navas, a helyére Sergio Rico érkezett. A legvégén mindent beleadott a francia bajnok és kupagyőztes, aminek végül meg is lett az eredménye: a 90. minutumban Neymar lecsúszott labdája a honfitárs Marquinhos elé került, aki nem habozott, közelről kiegyenlítette a mérkőzés állását. A fővárosi alakulat nem állt le, tovább fokozta az érzelmeket: a hosszabbítás 3. percében egy gyors támadás végén a két csereember összehozta a győztes találatot: Mbappé középre tett labdáját Choupo-Moting jutatta a hálóba. A gólt, illetve a lefújást követően felrobbantak az örömtől a párizsiak, míg az Atalanta játékosai csalódottan vették tudomásul a történteket – az azonban velük kapcsolatban is kijelenthető, hogy tisztességgel helytálltak a BL 2019–2020-as szezonjában.

A Paris az RB Leipzig–Atlético Madrid győztesével találkozik majd a legjobb négy között.

Atalanta – PSG 1–2 (1-0).
Gólszerzők: Pasalic (27), ill. Marquinhos (90), Choupo-Moting (90+3).

Sportiello – Toloi, Caldara, Djimsiti (Palomino) – Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (Castagne) – Pasalic (Muriel), Gomez (Malinovsky) – Zapata (Da Riva).

Navas (Rico) – Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat – Herrera (Draxler), Marquinhos, Gueye (Paredes) – Sarabia (Mbappe), Icardi (Choupo-Moting), Neymar.

A találkozó videós összefoglalója: