Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a Portland Timbers nyerte meg a bajnokságot – videóval

A koronavírus-járvány miatti rendkívül helyzetre való tekintettel az elmúlt hetekben egy különleges torna keretein belül bonyolították le az MLS 2020-as kiírását, melynek a fináléját magyar idő szerint szerdára virradóra rendezték…

Az MLS 2020-as tornájának döntőjében az előzetesen esélytelenebbnek tartott Portland Timbers csapata 2-1 arányban felülmúlta az Orlando City gárdáját. Az első félóra végéhez közeledve szerzett vezetést az oregoni együttes, amikor Valeri előreívelt pontrúgását követően Larrys Mabiala fejjel tudott eredményes lenni. Bő tíz percnél tovább nem örülhetett a Portland, ugyanis még a szünet előtti Nani bal oldali elfutását követően az uruguayi Mauricio Pereyra kotortba közelről az egyenlítést érő találatot. A térfélcsere után egyre inkább átvette az irányítást a Nani és Joao Moutinho vezérletével rohamozó City, azonban a mezőnyfölény mellé helyzetek csak elvétve társultak. Ehelyett a 66. percben egy szöglet utáni kavarodás végén a horvát légiós, Dario Zuparic piszkált be közvetlen közelről egy újabb találatot a Portland javára. Ez pedig már elég volt Giovanni Savarese fiainak az üdvösséghez, az Orlando hiába küzdött az egyenlítésért, a komolyabb lehetőségek még inkább a zöld mezesek előtt adódtak a kontráik révén.

A Portland a 2015-ös bajnoki címe után másodszor hódította el a bajnoki címet, miután 2018-ban a döntőben maradtak alul az Atlanta Uniteddel szemben.

Portland Timbers – Orlando City 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Mabiala (27.), Zuparic (66.), ill. Pereyra (39.)