Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Műteni kell a Juventus alapemberét

Az olasz bajnoki címvédő, ám a Bajnokok Ligájától már a nyolcaddöntőben búcsúzó Juventus együttese megerősítette, hogy kihagyás vár meghatározó játékosára…

 

A Juventus beszámolója értelmében a szezon végeztével a csapat múlt nyáron igazolt fiatal hátvédje, Matthijs de Ligt korábbi sérülése miatt vállműtétre szorult, melynek következtében legalább három hónapot ki kell hagynia.

A Serie A következő idénye az aktuális tervek szerint szeptember 19-én veszi kezdetét, vagyis de Ligt nem csak az alapozást lesz kénytelen kihagyni, hanem várhatóan a bajnokság első két hónapját is.

A 20 éves holland hátvéd múlt nyáron számtalan érdeklődő közül választotta a Juventust, amely 85.5 millió euró ellenében igazolta le őt az Ajax Amszterdamtól. De Ligt a zebramezesek színeiben a kezdeti nehézségek ellenére 39 tétmérkőzésen négy gólt szerzett és fel tudta venni az olasz bajnokság (Serie A) ritmusát, a sajtóban időről időre mégis felröppennek a távozásával kapcsolatos pletykák, az pedig biztosra vehető, hogy például a Barcelona továbbra is szívesen látná őt.