Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Eupen csapatába szerződött a Barcelona BL-győztes védője – Hivatalos

A belga középcsapat dél-Amerikából csábította vissza a katalánokat hat évig szolgáló többszörös spanyol bajnok szélső hátvédet.

A KAS Eupen hivatalosan is bejelentette, hogy ingyen szerződtette a Club Athletico Paranaense együttesétől Adriano Correiát. A 35 éves szélső védővel egy éves kontraktust írattak alá az elmúlt idényt tizenharmadik helyen záró belga klub.

A 18-szoros brazil válogatott labdarúgó 2005-ben került Európába, a Sevilla igazolta le őt a Coritibától 2,1 millió euróért. Az andalúziai együttesben öt idényt húzott le, ahol évről évre jobban teljesített, ennek az eredménye pedig az lett, hogy a Barcelona 2010-ben szerződést ajánlott neki, amit szó nélkül el is fogadott. A katalánoknál hat szezont töltött el, ahol többek között négy spanyol bajnoki címet, három spanyol kupa győzelmet és két Bajnokok Ligája sikert is a magáénak tudhat, de emellett több másik trófeát is begyűjtött.

Adrianót megkereste több csapat is Brazíliából, viszont ő szeretett volna visszatérni az európai közegbe, az Eupen pedig kapva kapott a lehetőségen és szerződtette őt. A belga klubnál abban reménykednek, hogy rutinjával segíteni tudja a csapatukat.