Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: A Bayern feltörölte a gyepet a Barcelonával!-videóval

A negyeddöntők csúcsrangadóját rendezték a Barcelona és a Bayern München között a pénteki játéknapon. A találkozó végül csak papíron volt rangadó, mert a bajorok oktatófilmbe illő játékot bemutatva ütötték ki a katalánokat.

Már a 4. percben megszerezte a vezetést a Bayern München. Lewandowski és Thomas Müller játszott össze a kapu előtt, a német pedig mattolta ter Stegent, 0-1!  A 7. minutumban máris egyenlő volt az állás. Jordi Alba passzát Alaba próbálta meg kirúgni, de saját kapujába talált, 1-1! A 9. percben majdnem a Barcánál volt a vezetés, de Suárez lövését Neuer védte. Ezt követően Messi beívelése a kapufát találta el. A félidő felénél ismét a Bayernnél volt az előny. Sergi Roberto veszített labdát, amit Gnabry lepasszolt Perisicnek, aki értékesítette a helyzetet, 1-2! 5 perccel később már kettő volt a különbség. Goretzka Gnabryt ugratta ki, akit Lenglet nem tudott megfogni, 1-3! Szinte rögtön ezt követően megszülethetett volna a 4. Bayern gól, de Lewandowski ziccerét fogta ter Stegen. A 31. minutumban viszont már megszületett a 4. gól. Kimmich beadására Müller érkezett középen, 1-4! A félidő utolsó harmadában már nem született több gól, így 4-1-es Bayern vezetéssel vonulhattak szünetre a felek.

A bajorok a második játékrész elején sem lassítottak, amit Perisic, majd Goretzka lövése is jelzett. Az 57. percben összejött a szépítés a Barcelonának. Alba passza után Suárez cselezte ki Boatenget és értékesítette a ziccert, 2-4! A 63. minutumban visszaállt a 3 gólos különbség. Davies egyéni akciója után Kimmichnek csak az üres kapuba kellett passzolnia, 2-5! Ezt követően a csereként beálló Coman majdnem meglőtte a hatodikat, de Alba hatalmasat mentett, a szöglet után pedig ter Stegen fogott meg egy lövést. A 77. percben Messinek még megvolt az esélye a 3. Barca gól megszerzésére, de Neuer hárítani tudott. A 82. percben újabb gólt rámolt be a Bayern. Coutinho adta be a labdát, amire teljesen üresen érkezett Lewandowski, 2-6! 3 minutummal később Coutinho is betalált, 2-7! A brazil szélső újabb 4 perc elteltével ismét gólt szerzett, így már 2-8 volt az állás! A Barcelona története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a nemzetközi porondon, amely talán egy új korszak kezdete lehet a katalánoknál.

Barcelona – Bayern München 2-8 (1-4)
Helyszín:
Luzi Stadion Vezette: Damir Skomina
Gólszerzők:
Alaba (7. öngól), Suárez (57.) ill. Müller (4. 31.), Perisic (22.), Gnabry (28.), Kimmich (63.), Lewandowski (82.), Coutinho (85. 89.)
Sárga:
Suárez (54.), Alba (60.), Vidal (90+2.) ill. Boateng (43.), Davies (51.), Kimmich (85.)
Kiállítás: -ill.-

Barcelona: ter Stegen – Alba, Lenglet, Piqué, Semedo – de Jong, Busquets (Ansu Fati 70.), Roberto (Griezmann 46.), Vidal – Suárez, Messi Vezetőedző: Quique Setien

Bayern München: Neuer – Davies (Hernández 84.), Alaba, Boateng (Süle 76.), Kimmich – Thiago, Goretzka (Tolisso 84.), Perisic (Coman 67.), Müller, Gnabry (Coutinho 75.) – Lewandowski Vezetőedző: Hans-Dieter Flick

A mérkőzés összefoglalója:

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek eredményei és további programja:

Szerda:
Atalanta 1–2 Paris Saint-Germain

Csütörtök:
RB Leipzig
2-1 Atletico Madrid

Szombat:
21:00 Manchester City – Lyon (Tv: Spíler 2)