Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci gólvágót igazolt a Celtic – HIVATALOS

Remek átigazolást jelentett be tegnap a skót bajnok Celtic Glasgow. A Bajnokok Ligája selejtezőjében érdekelt zöld-fehérek a West Ham United mellőzött csatárával, Albian Ajetivel erősítettek.

A tízszeres svájci válogatott Ajeti ugyan Bázelben született, de albán származású. Futballozni a Baselnél tanult, ahol pályafutása nagyobb részét töltötte is eddig. A 23 éves támadó egyébként már megfordult a St. Gallenben és a német Augsburgban is. Tavaly nyáron azonban hiába láttak benne fantáziát a West Hamnél, mindössze kilenc bajnokin, két FA-kupa-, és egy Ligakupa meccsen kapott lehetőséget. Gólt és gólpasszt azonban nem ért el.

Pedig Ajeti korábban a Baselben meglehetősen gólerős játékos volt, így alighanem ezért is láttak benne fantáziát a Celtic-nél, amely 5,5 millió eurót fizetett érte. A svájci légiós pedig cserébe 2024. nyaráig kötelezte el magát a Ferencváros várható BL-ellenfeléhez.

Ám az áhított Fradi – Celtic rangadóig előbbinek a svéd Djugardens-t, míg utóbbinak az izlandi KR Reykjavíkot kell búcsúztatnia.